Κοινωνία

Έκκληση στις αρχές για παροχή βοήθειας από τον Μητροπολίτη Ζάμπιας

Ο ζακυνθινής καταγωγής Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ.κ. Ιωάννης, απευθύνει έκκληση στις ελληνικές αρχές, για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, σε απάντηση της σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης στην επαρχία του σχετικά με την εισροή προσφύγων από νεϊμπουριστικές και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ενημέρωση, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έσπευσαν να απαντήσουν με δωρεά φαρμακευτικού υλικού. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ανταποκρίθηκε θετικά, χρηματοδότησε και συντόνισε την αποστολή του δωρεά υλικού αεροπορικώς στη Λουσάκα, παρά την οικονομική κρίση που επικρατεί ακόμα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα είναι στο πλευρό μας και-όπως πάντα-απλώνει ένα βοηθητικό χέρι σε όσους έχουν ανάγκη. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Λουσάκα συντόνισε και χρηματοδότησε τα logistics για την ανθρωπιστική βοήθεια για να λάβει έγκριση εισαγωγής και να φτάσει στον προσφυγικό καταυλισμό. Οι ελληνικές επιχειρήσεις ιδιοκτησίας στη Ζάμπια συνέβαλαν 10 τόνους Mwale meal.

Η επαρχία Luapula είναι μία από τις δέκα επαρχίες της Ζάμπιας, και βρίσκεται στα βόρεια της χώρας, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού που ζει στη φτώχεια, η οποία είναι 81 %. Η αλιεία και η καλλιέργεια είναι οι κυριότερες οικονομικές δραστηριότητες του πληθυσμού.

Η επαρχία έχει διεθνή σύνορα κατά μήκος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Η βία σε αυτή τη χώρα οδηγεί περισσότερους από 3,300 Κονγκολέζους στη Ζάμπια σε ένα μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2018, η Ζάμπια έλαβε συνολικά 9,371 πρόσφυγες, με την πλειοψηφία να προέρχεται από τη ΛΔΚ-7,978 και 1,036 από το Μπουρούντι. Η Ζάμπια, μια χώρα που έχει-σε μεγάλο βαθμό-γλιτώσει από τη μετα-αποικιακή μάχη και αιματοχυσία που πλήττει πολλούς από τους γείτονές της αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση. Η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη της ΖΑΜΒΙΑΣ θεμελιώνεται στις θεμελιώδεις Χριστιανικές και ανθρωπιστικές αρχές της ανοχής και της αμεροληψίας. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να προσφέρουν επείγουσα βοήθεια, επισιτιστική βοήθεια και βοήθεια στους πρόσφυγες με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Ο Nelson Mandela σωστά είπε ότι “αυτό που μετράει στη ζωή είναι η διαφορά που κάνουμε στις ζωές των άλλων”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...