Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αίγιο: Έκλεψε τους κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμού μέσω e-mail

Άλλη μια γυναίκα έπεσε θύμα επιτήδειου που της έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μήνυμα με το λογότυπο της τράπεζας στην οποία διαθέτει λογαριασμό και της ζητούσε να καταχωρίσει σε ένα link τους κωδικούς της, με το πρόσχημα ότι πραγματοποιούνται εργασίες αναβάθμισης στα συστήματα ασφαλείας!

Η γυναίκα από το Αίγιο δεν φαντάστηκε ότι ο σύνδεσμος στον οποίο την παρέπεμπε ήταν... «μαϊμού» κι έτσι καταχώρισε τους κωδικούς δίνοντάς άθελά της στον άγνωστο δράστη πρόσβαση στις καταθέσεις της. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν άμεσα από τον ένα λογαριασμό της 33.638 ευρώ στην πιστωτική της κάρτα και ο δράστης να τα... ξοδέψει κάνοντας διαδικτυακές αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Παράλληλα, μετέφερε άλλα 1.500 ευρώ από τον δεύτερο λογαριασμό της ανυποψίαστης γυναίκας, με τα οποία έκανε διαδικτυακά αγορές προϊόντων αξίας 710 ευρώ! Το θύμα υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Αιγιαλείας που σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και προσπαθούν να εντοπίσουν τον αγοραστή των προϊόντων.

Με κλεμμένη κάρτα έκαναν ανάληψη από ΑΤΜ

Ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια δυο Έλληνες, οι οποίοι διέρρηξαν το μεσημέρι της 21ης Φεβρουαρίου το όχημα μίας γυναίκας στη Βέροια και έκλεψαν την τσάντα της που περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα και μια τραπεζική κάρτα με την οποία «σήκωσαν» από ΑΤΜ το ποσό των 450 ευρώ. Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ