Κοινωνία

Το Twitter "έστεψε" τον Δένδια επόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας

Η σύγκρουση Δένδια - Τσαβούσογλου γρήγορα αναδείχθηκε ως πρώτο θέμα στο Twitter και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βρήκε αμέσως τον διάδοχο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η επιλογή του Νίκου Δένδια να συγκρουστεί ανοιχτά με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων στην Άγκυρα, δεν πέρασε απαρατήρητη από το Twitter, όπου βρήκε τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλοί χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης επένεσαν τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών με διθυραμβικά σχόλια και αρκετοί είπαν ότι «είχαν καιρό να δουν κάποιον, να βάζει στη θέση της την Τουρκία».

Μάλιστα, πολλοί χρήστες δεν αρκέστηκαν απλά στους επαίνους προς το πρόσωπο του Νίκου Δένδια, αλλά θεώρησαν πως βρήκαν τον διάδοχο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, εξέφρασαν την άποψη ότι ο υπουργός Εξωτερικών έδειξε ένα σταθερό πολιτικό λόγο, ο οποίος θεωρούν πως απουσιάζει από τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, είπαν ότι εύχονται «ο Νίκος Δένδιας να παραμείνει στη θέση του» και να μην υπάρξει «μελλοντικό άδειασμα από το Μέγαρο Μαξίμου».

Μάλιστα, από τις δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Δένδιας, το σημείο που «έκλεψε» την «καρδιά» του Twitter είναι το εξής:

«Θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση να μην τα πω εδώ στην Άγκυρα. Να παρουσιάσω τα πράγματα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη. Η Τουρκία έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και έχει κάνει 400 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος. Δεν υπάρχει καμία διάταξη δικαίου που να επιτρέπει πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος. Εάν η Τουρκία θελήσει να γίνει μέλος της ΕΕ θα αποδεχθεί και την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας και στο μεταναστευτικό δεν θα πρέπει η Τουρκία να κάνει μάθημα στην Ελλάδα μετά τα γεγονότα του Μαρτίου, αλλά θα πρότεινα να μην οδηγηθούμε σε έναν ατέρμονο διάλογο επί αυτών που γνωρίζουμε ότι διαφωνούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά tweets, τα οποία αποθεώνουν την στάση που κράτησε ο Νίκος Δένδιας:

https://twitter.com/choricos/status/1382757600723415046?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1382757600723415046%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ieidiseis.gr%2Feidiseis%2Fviral%2Fitem%2F89092-to-twitter-exrise-ton-dendia-epomeno-arxigo-tis-neas-dimokratias

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ