Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ιωάννινα: Εισαγγελική παρέμβαση για δεκάδες εμβολιασμούς εκτός σειράς

Διαπιστώθηκε ότι άτομα που δεν ανήκουν σε καμία ομάδα που έχει δικαίωμα στον εμβολιασμό, βρέθηκαν να έχουν κλεισμένα ραντεβού και να εμβολιάζονται κανονικά.

Πάνω από 20 άτομα εμβολιάστηκαν εκτός σειράς στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αμέσως ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας, καθώς και ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, ενώ οι ιθύνοντες διαπίστωσαν από το ΑΜΚΑ των καταχωρημένων ότι δεν ανήκαν στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα που έπρεπε να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, οι εμβολιασθέντες ενώ ήταν νέοι σε ηλικία, είχαν κλείσει κανονικά ραντεβού, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη διαδικασία, ενώ στέλεχος νοσοκομείου που μίλησε για το περιστατικό ανέφερε στη δημόσια τηλεόραση πως: «Δεν είχαν δικαίωμα εμβολιασμού, ούτε η ηλικία τους ήταν η ενδεδειγμένη».

Επίσης, οι εμβολιασθέντες δεν είναι ούτε εκπαιδευτικοί ούτε ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να είναι εργαζόμενοι συγκεκριμένης εταιρείας, που εδρεύει στην Ήπειρο και φέρεται πως δηλώθηκαν ως υγειονομικοί στο σύστημα, ενώ για την καταγγελία ενημερώθηκε εγγράφως ο εισαγγελέας καθώς και το Υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...