Κοινωνία

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις εργασιακές ομάδες που θα λάβουν τα self test

Το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το σε ποιες νέες εργασιακές ομάδες θα επεκταθούν τα self test . Στο μεταξύ άλλη μία κομβική συνεδρίαση της Επιτροπής των Επιδημιολόγων είναι προγραμματισμένη για σήμερα. Σε αυτή αφενός θα γίνει αξιολόγηση του επιδημιολογικού φορτίου σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα εξεταστούν και οι εισηγήσεις που θα κάνουν στους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση για το ποια επόμενα ανοίγματα μπορούν να γίνουν με ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό που αναμένεται να δώσει ακόμη ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για οποιαδήποτε «επανεκκίνηση» είναι τα self test. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά θα διενεργούνται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται και στα σχολεία και θα επεκταθούν και σε άλλες εργασιακές ομάδες στο λιανεμπόριο, τους επαγγελματίες οδηγούς (είτε σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή και σε άλλα επαγγελματικά οχήματα), ακόμη και στα καφέ και τα άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν έως σήμερα με τη μέθοδο του take away. Φυσικά τα self test θα εφαρμοστούν και στην εστίαση όταν αυτή ανοίξει λίγο μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει των στοιχείων που έχουν ήδη στα χέρια τους οι ειδικοί, στην Περιφέρεια παρουσιάζεται πτωτική τάση της επιδημίας, ενώ απομένει να γίνει επεξεργασία των στοιχείων για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Έως το τέλος της ημέρας θα γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση στις δύο περιοχές. Οι επιδημιολόγοι θα εξετάζουν τους κρίσιμους δείκτες. Ο δείκτης μεταδοτικότητας κινείται οριακά κάτω από το 1 ενώ τα μηνύματα που έρχονται από τις μετρήσεις στα λύματα είναι ελπιδοφόρα και για το Λεκανοπέδιο και για τη Θεσσαλονίκη. Εκτίμηση των ειδικών είναι ότι περίπου σε δύο εβδομάδες ίσως δούμε μία αποφόρτιση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ