Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάσχα στο χωριό" με πιθανό "διαβατήριο" self test και δεύτερη δόση εμβολίου

Η κυβέρνηση και οι ειδικοί αισιοδοξούν όσον αφορά στο ενδεχόμενο να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα και έτσι εξετάζονται διάφορα σενάρια.

Κλειδί τα self tests

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση για το Πάσχα θα παίξουν και τα self tests καθώς εάν υπάρχει ικανός αριθμός διαθέσιμος για τους πολίτες, η μετακίνησή τους θα μπορεί να γίνει με σχετική ασφάλεια.

H πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε πως αυτό που έχει σημασία για να δούμε εάν θα μπορέσουμε να πάμε σε άλλο Nομό το Πάσχα, είναι το πού θα βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, η ίδια σε σχετικές δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, την Τρίτη (13/04), τόνισε πως η Ανάσταση θα μπορούσε να γίνει, αλλά στους εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις, μάσκες και χωρίς φιλιά, καθώς «μια φορά μπορούμε να μην φιληθούμε στην Ανάσταση».

Ωστόσο, η Ματίνα Παγώνη έσπευσε να σημειώσει ότι δεν θα έλεγε «ναι» στο άνοιγμα το Πάσχα με αυτήν την κατάσταση τώρα.

https://youtu.be/Oxs4XWP087M

Γεωργιάδης: Δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορονοϊού

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τη Δευτέρα (12/04), όσον αφορά την απελευθέρωση των μετακινήσεων κατά την περίοδο του Πάσχα.

Χαρακτηριστικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σχετικές δηλώσεις στον ΑΝΤ1 υποστήριξε: «Θα δούμε τις επόμενες ημέρες. [...] Δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορονοϊού».

https://youtu.be/gA_7U813zB0

Τα σενάρια που εξετάζονται για το Πάσχα

Ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να ισχύσει, είναι οι πολίτες να δηλώνουν το αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα των self tests και να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα επιδεικνύουν εάν τους ζητηθεί από τις Αρχές.

Ακόμa, είναι πιθανό να επιτραπεί η μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Δεν αποκλείεται, επίσης, να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση και σε όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει πλήρως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι μετακινήσεις του Πάσχα μπορούν να δείξουν τον δρόμο για τον τρόπο λειτουργίας του πράσινου πιστοποιητικού της Ε.Ε. για τα ταξίδια.

Με βάση τα δεδομένα της πανδημίας, θα έχει διαμορφωθεί στην κυβέρνηση η εικόνα μέχρι την επόμενη εβδομάδα και έτσι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...