Κοινωνία

Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών

ο επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια εξακολουθεί να είναι σημαντικά επιβαρυμένο, η διασπορά στην κοινότητα συνεχίζεται, υψηλό παραμένει το επίπεδο στο συνολικό αριθμό κρουσμάτων και κυριότερη αιτία είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Ο δείκτης θετικότητας παραμένει υψηλός στο 6,1%, ενώ σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων παρατηρείται, σύμφωνα με την καθηγήτρια, στη Βόρειο Ελλάδα και σταθεροποίηση στην Αττική, με υψηλό όμως επιδημιολογικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνολικά νοσηλεύονται σε όλη την επικράτεια 5.500 ασθενείς- διπλασιασμός νοσηλειών παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη.

Η κ. Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε εξαιρετικά αισιόδοξα τα μηνύματα του ανοίγματος δραστηριοτήτων.

Μίλησε για αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών και -όπως είπε- αυτό διότι τα παιδιά βρίσκονται με φίλους τους, εκτός σπιτιού.

Ανέφερε ότι στην Επιτροπή συζητήθηκε το άνοιγμα σχολείων και είπε ότι τα ατομικά τεστ αποτελούν όπλο για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων.

Επανέλαβε επίσης την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. Προχωράμε με μικρά αλλά σταθερά βήματα, είπε η καθηγήτρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...