Κοινωνία

Λουράντος: Πώς και πότε θα προμηθευτούν οι μαθητές τα δωρεάν self tests

Ο κ. Λουράντος, μιλώντας στο Mega, ανέφερε αρχικά για την διαδικασία που απαιτείται: «Θα πρέπει να υπάρξει η πλατφόρμα στην οποία ο φαρμακοποιός πρέπει να γράφει το ΑΜΚΑ αυτού που δικαιούται το τεστ για να μην μπορεί δεύτερο εντός της εβδομάδας».

Μάλιστα στη συνέχεια διευκρίνισε ότι ο φαρμακοποιός πρέπει να έχει το ΑΜΚΑ του δικαιούχου. Δηλαδή αν έχετε δύο παιδιά θα πρέπει να έχετε τα ΑΜΚΑ και των δύο παιδιών.

«Ο γονιός που θα έρθει θα πρέπει να έχει μαζί του το ΑΜΚΑ των παιδιών όχι το δικό του», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτά δικαιούνται γιατί η ηλικία τους είναι από 16 έως 18 και αυτά δικαιούνται. Η πλατφόρμα θα ανοίξει την Παρασκευή μόνο για τα ΑΜΚΑ που δικαιούνται να πάρουν το τεστ. Δηλαδή καθηγητές δάσκαλοι και παιδιά 16 έως 18 ετών, οι υπόλοιποι δεν θα μπορούν να πάρουν διότι το ΑΜΚΑ θα είναι κλειδωμένο», διευκρίνισε, τονίζοντας στη συνέχεια ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στην πλατφόρμα το τεστ σε περίπτωση που βγει θετικό.

Ερωτηθείς αν μπορεί ο γονιός να πάρει τα test όλης της οικογένειας σημείωσε ότι είναι δυνατό αρκεί να έχει το ΑΜΚΑ των παιδιών.

«Ο καθένας το ΑΜΚΑ το δικό του και εάν και εφόσον δικαιούται. Θα το δώσουμε αν έχουμε το ΑΜΚΑ του δικαιούχου. Δεν υπογραφεί δηλαδή κάποιο χαρτί αυτός που θα το πάρει, απλώς το ΑΜΚΑ χρειαζόμαστε».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ