Κοινωνία

Μακρινίτσα: «Να φάει ισόβια αλλά τα παιδιά δεν θα γυρίσουν πίσω»

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του διπλού φονικού με θύματα αδέρφια ηλικίας 28 και 30 ετών. Όπως αποκαλύφθηκε, τα δύο αδέρφια 28 και 30 ετών δολοφονήθηκαν μπροστά στα μάτια των παππούδων που προσπαθούσαν να προστατέψουν το εγγόνι και γιο του δράστη!

«Έχουμε πάθει σοκ, εγώ δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι έχουν φύγει τα παιδιά μου, νομίζω θα τους δω να έρχονται» είπε η μητέρα, μιλώντας στο Mega. «Εγω ήμουν η πρώτη που δέχθηκε την επίθεση. Μπήκε μέσα, έτρεξα να προστατεύσω το εγγονάκι μου, λέει η κόρη μου κλείστε τις πόρτες και άρχισε να με χτυπάει, έβγαλε ένα μαχαίρι τεράστιο, ήρθε η κόρη μου με είδε σε αυτή την κατάσταση μέσα στα αίματα» περιγράφει η μητέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εγώ πιστεύω ότι θα σκότωνε εμένα, αν δεν κατέβαινε εκείνη την ώρα το παιδί μου» συμπλήρωσε η γυναίκα. Στη συνέχεια περιέγραψε ότι ήρθε και ο γιος της και ο δολοφόνος άρχισε να χτυπάει και αυτόν, σημειώνοντας ότι δεν πρόλαβε να αντισταθεί. «Προσπαθούμε να δώσουμε δύναμη στο εγγονάκι μας, που είναι 2,5 ετών» πρόσθεσαν οι γονείς των δύο θυμάτων, ζητώντας την τιμωρία του δράστη. «Να μην βγει καθόλου έξω. Θέλουμε ισόβια, τα παιδιά όμως δεν θα γυρίσουν πίσω» είπαν.

«Φύλαξα το παιδάκι… Φύλαξα τον εγγονό μου», είπε κλαίγοντας ο πατέρας των θυμάτων στον ALPHA. Τα δύο του παιδιά έπεσαν νεκρά μπροστά του και ο ίδιος θυμάται πως ο δράστης «χθες ήρθε» και είπε «βγάλτε έξω το παιδί να το δω». Τότε «του λέει η κόρη μου “το παιδί σε αυτήν την κατάσταση δεν πρόκειται να το δεις”. Είπε η κόρη μου “παίρνω την αστυνομία” και λέει αυτός “αν προλάβεις πάρε την”. Εκείνη την ώρα ήρθε και τα έσπασε όλα. Μπήκε μέσα και πρόλαβε και χτύπησε πρώτα τη γυναίκα μου, ελαφρώς, βέβαια..».

Ο 30χρονος αδερφός της 28χρονης ήρθε στη συνέχεια στο σπίτι «και δεν πρόλαβε το παιδί μου τίποτα να κάνει, τίποτα», λέει κλαίγοντας ο πατέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έπρεπε να πάρω το νόμο στα χέρια μου εγώ. Τι να κάνω; Τα παιδάκια μου θα γυρίσουν πίσω; Δεν θα γυρίσουν. Μόνο το εγγόνι μου έμεινε παρηγοριά», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κόρη του και ο 31χρονος «εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκονται σε διάσταση, την απειλούσε, ήρθε την προηγούμενη Πέμπτη στη Μακρινίτσα, χτύπησε εμένα, χτύπησε πάλι την κόρη μου και μπροστά στα όργανα, στην αστυνομία, απείλησε ότι θα θρηνήσουμε θύματα».

«Να σαπίσει μέσα στη φυλακή»

«Να σαπίσει, μπορεί, μέσα στη φυλακή; Κάτι να κάνει. Είχε σκοπό να χτυπήσει εμένα, άρχισε με εμένα πρώτα και μετά κατέβηκε η κόρη μου να με σώσει, να δει τι γίνεται και άφησε εμένα και ξεκίνησε εκείνη», είπε επίσης η μητέρα των θυμάτων στον ALPHA.

«Είχαμε κάνει εισαγγελικές παρεμβάσεις, είχαμε πει, είχαμε κάνει. Τίποτα», είπε η μητέρα και επεσήμανε πως ο 31χρονος έβγαλε αυτή τη συμπεριφορά «στην πορεία». «Είχε, είχε ιδιαίτερη συμπεριφορά, αλλά δεν του έδωσε σημασία, δεν νόμιζε η κόρη μου πως θα έφτανε σε αυτό τον βαθμό», συμπλήρωσε.

Τα προβλήματα στο ζευγάρι «ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο, πήρε η κόρη μου το παιδί και έφυγε από το σπίτι. Άρχισε έβριζε, δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι, έλεγε ότι το παιδί δεν είναι δικό του. Έλεγε συνέχεια θα σας κάνω, θα σας ράνω. Στο μεταξύ πήραμε τα μέτρα μας, κλειδώσαμε, πήραμε την αστυνομία αλλά έσπασε τη τζαμαρία και μπήκε μέσα».

«Θέλω να πάρω το αίμα μου πίσω», κατέληξε η μητέρα.

Απείλησε τη γιαγιά και τη θεία του

Διαφεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος στη Μακρινίτσα, ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με το TheNewspaper.gr κατευθύνθηκε προς τον Άγιο Βλάσιο Πηλίου. Εκεί διαμένει η θεία του και η γιαγιά του. Ο φερόμενος ως δράστης πλησίασε τα σπίτια και προσπάθησε να μπει μέσα σε αυτά, βρίζοντας και απειλώντας οτι θα τις σκοτώσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί – «Δεν θυμάμαι»

Ο κατηγορούμενος για το διπλό φονικό παρέμεινε επί μία ώρα στον εισαγγελέα. Τελικά όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του ζήτησε και πήρε προθεσμία για ν’ απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ έγινε γνωστό και το κατηγορητήριο που περιλαμβάνει την ανθρωποκτονία της 28χρονης και του 30χρονου αδερφού της και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της μητέρας τους.

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν οτι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα οτι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» ανέφερε ο 31χρονος σύμφωνα με το TheNewspaper.gr.

.«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν οτι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα οτι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη οι κηδείες στη Μακρινίτσα

Πριν λίγη ώρα αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία του χωριού οι αναγγελίες της εξόδιας ακολουθίας, η οποία θα τελεστεί και για τα δύο παιδιά αύριο Τετάρτη στις 10.30 από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του χωριού.

Η φυγή και η καταδίωξη στη Μακρινίτσα

Μετά το επεισόδιο ο 31χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή, με κατεύθυνση σε άλλο χωριό του Πηλίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheNewspaper.gr, από τα πρώτα κιόλας λεπτά δόθηκε κατεπείγον σήμα προς όλες τις μονάδες και τα περιπολικά της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να «χτενίσουν» την περιοχή πάνω από τον περιφερειακό δρόμο για τον εντοπισμό του.

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 της Δευτέρας, ο δράστης εντοπίστηκε με το αυτοκίνητό του να κινείται από τον περιφερειακό προς την Αγριά, μέσω του τούνελ. Εκεί ξεκίνησε και η καταδίωξή του από όχημα της Ασφάλειας Βόλου.

Ο 31χρονος οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα προς Λεχώνια, συνεχίστηκε προς Άγιο Βλάσιο, έκανε αναστροφή και επέστρεψε στην κατεύθυνση προς Άνω Λεχώνια. Στο σημείο αυτό, όχημα της Ασφάλειας του έκλεισε τον δρόμο για να σταματήσει την πορεία του και τότε εκείνο εμβολίζει το αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν επιβαίνοντα. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Το χρονικού του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, η νεαρή γυναίκα, ηλικίας 28 ετών, είχε μεταβεί στο σπίτι της οικογένειάς της στη Μακρυνίτσα, όπου βρίσκονταν ο αδελφός της. Στο σπίτι πήγε κάποια στιγμή ο σύζυγος της γυναίκας, με τον οποίο ήταν σε διάσταση.

Άγνωστο υπό ποιες συνθήκες και ποιες αιτίες διαπληκτίστηκε με την σύζυγό του και τον αδελφό της και τους επιτέθηκε με μαχαίρι, καταφέρνοντάς τους μαχαιριές σε σημεία του σώματός τους.

Η οικογένεια φέρεται να είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα κατά του δράστη για να μην μπορεί να πλησιάσει το σπίτι. Συγγενείς των δύο παιδιών αναφέρουν ότι ο δράστης μπήκε μέσα στο σπίτι αποφασισμένος να σκοτώσει.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ