Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη: Γέμισαν με κόσμο οι λαϊκές μετά την ανατροπή για το λιανεμπόριο

Η ανατροπή του σκηνικού στη Θεσσαλονίκη οδήγησε σήμερα, Σάββατο (03.04.2021) περισσότερους πολίτες στις λαϊκές της αγορές για να προμηθευτούν προϊόντα, όπως ρούχα ή παπούτσια.

Παρότι η συντριπτική πλειοψηφία φορούσε μάσκες, για τήρηση των αποστάσεων ή για αποφυγή συνωστισμού δεν γίνεται λόγος.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Newsit.gr στη μεγαλύτερη λαϊκή της συμπρωτεύουσας στη Βούλγαρη, μιλούν από μόνες τους για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση να εξαιρεθεί η Θεσσαλονίκη από την εφαρμογή του μέτρου του ανοίγματος του λιανεμπορίου προκαλεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Τόσο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, όσο και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ζητούν από την κυβέρνηση να αναιρέσει την απόφασή της.

Μάλιστα, επιχειρηματίες πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεδριάζει, εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα, προκειμένου να συντονίσουν οι επαγγελματίες τα επόμενα βήματά τους.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...