Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ με πάνω από 3.500 κρούσματα σήμερα

Νέο ρεκόρ στα κρούσματα σήμερα, Τρίτη 30 Μαρτίου, αναμένεται να καταγράψει ο ΕΟΔΥ, βάσει των πληροφοριών για τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Κατά πληροφορίες, οι νέες λοιμώξεις με κορονοϊό υπερβαίνουν τις 3.500, με το προηγούμενο υψηλό να σημειώνεται στις 23 Μαρτίου, όταν επιβεβαιώθηκαν 3.586 κρούσματα στην χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισημαίνεται πως για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων προϊδέασε, μέσω δηλώσεών του (ΣΚΑΪ) και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «τα κρούσματα σήμερα θα είναι πάρα πολλά».

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.724 νέα περιστατικά του ιού, εκ των οποίων τα 773 στην Αττική, επί μικρού όμως αριθμού τεστ (περί τις 15 χιλ., εξ ου και η θετικότητα έφτασε στο 11%).

Ως έναν βαθμό, η σημερινή εικόνα στα κρούσματα αφορά στη «διόρθωση» που γίνεται την Τρίτη, καθώς οι έλεγχοι είναι πάντα λιγότεροι το Σαββατοκύριακο.

Από την άλλη, οι επιδημιολόγοι παραμένουν αβέβαιοι για το αν έχουμε δει την κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος ή αν επίκειται η παραπέρα ανοδική τάση των μολύνσεων και τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ, και παρά τις συζητήσεις για χαλάρωση του lockdown, τα νοσοκομεία της χώρας δέχονται τρομαχτική πίεση, η οποία δεν αναμένεται να αποκλιμακωθεί, ακόμη κι αν τα κρούσματα καταγράψουν κάμψη τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Χθες ανακοινώθηκε ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς Covid ανέρχονται σε 738, ενώ 65 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τους υγειονομικούς, πολλοί εκ των διασωληνωμένων ασθενών νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, καθώς οι κλίνες της εντατικής στην Αττική έχουν φτάσει στα όριά τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ