Κοινωνία

Η Κνωσός ανοίγει και υποδέχεται ξανά επισκέπτες από την Δευτέρα

Το παλάτι του Μίνωα δεν είχε δεχτεί επισκέπτες την προηγούμενη βδομάδα, καθώς είχαν βρεθεί θετικές στον κορονοϊό δύο εργαζόμενες, που απασχολούνται με πεντάμηνες συμβάσεις.

Όπως είπε στο cretalive.gr, ο αρχιφύλακας της Κνωσού, Νίκος Παπαδάκης, ήδη έχουν περάσει 17 μέρες από τα αποτελέσματα του τεστ και η καραντίνα έχει λήξει. Η μία εργαζόμενη δεν είχε κανένα σύμπτωμα ενώ η άλλη είχε ελαφριά συμπτώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την περασμένη Τετάρτη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλεγξε συνολικά 47 εργαζόμενους και όλα τα τεστ ήταν αρνητικά, συνεπώς δόθηκε το “πράσινο φως” για την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου.

Η Κνωσός παρέμενε κλειστή επί τέσσερις μήνες, από τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω του lockdown και οι εργαζόμενοι ανυπομονούν να υποδεχτούν ξανά επισκέπτες.

Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, ο κ. Παπαδάκης εξήγησε πως κανονικά λειτουργεί από τις 8.30 το πρωί, όμως, οι ίδιοι οι φύλακες ανοίγουν μισή ώρα νωρίτερα για να εξυπηρετήσουν τα κρουαζιερόπλοια, όταν αυτά, φυσικά, έρχονται στο Ηράκλειο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ