Κοινωνία

Κρήτη: «Χρυσάφι» η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης

Την ανιούσα έχει πάρει εδώ και μήνες η τιμή της βενζίνης, με τον κορoνοϊό να έχει επιφέρει επιπτώσεις και σε αυτό το κομμάτι της επιχειρηματικής δράσης και κατά συνέπεια της τσέπης των καταναλωτών…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών Ν. Ηρακλειου κ. Λυκούργο Σαμόλη, o οποίος μίλησε στο cretapost.gr, η πανδημία που έχει φέρει μια μεγάλη πτώση στην κατανάλωση της βενζίνης, έχει οδηγήσει σε αυτή την αύξηση των τιμών.

«Η τιμή της βενζίνης εδώ και έξι μήνες καταγράφει μεγάλες αυξήσεις διότι το βαρέλι του πετρελαίου και η τιμή του έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο, σε συνδυασμό με την πανδημία. Οι τιμές που βλέπει ο καταναλωτής τώρα στα πρατήρια, ισχύουν εδώ και 20 μέρες περίπου», επισημαίνει ο κ. Σαμόλης.

Eιναι χαρακτηριστική η τιμή της αμόλυβδης σε πρατήριο της περιοχής των Γουβών Ηρακλείου που ανέρχεται στο 1.679 ευρώ το λίτρο είναι με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στο 1.62 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών, εξήγηση για τις τιμές των καυσίμων δίνει η άνοδος στην τιμή του βαρελιού πετρελαίου, το οποίο πριν από τον κορωνοϊό είχε 28 δολάρια και τώρα έχει φτάσει ακόμη και στα 70 ευρώ.

«Το θέμα είναι πολύπλοκο και πολυεπίπεδο, όμως θεωρώ ότι στο μέλλον θα υπάρξει μια εξομάλυνση της κατάστασης, με τον εμβολιασμό των πολιτών», λέει χαρακτηριστικά. Σε σχέση με το ατύχημα στη διώρυγα του Σουέζ και τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες που έχουν προκύψει ο κ. Σαμόλης αναφέρει ότι: «Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το ατύχημα στη διώρυγα του Σουέζ αναμένεται και αυτή να επηρεάσει από την ερχόμενη εβδομάδα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ