Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: LIVE οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για το lockdown

Είναι η μέρα που όλοι ελπίζαμε να ακούσουμε μέτρα χαλάρωσης του lockdown, ωστόσο αυτό το σενάριο έδειξε από νωρίς μέσα στην ημέρα να απομακρύνεται, με τις πιθανότερες ημερομηνίες για «άνοιγμα» σε σχολεία και λιανεμπόριο να μετατίθενται, πλέον, για 5 και 12 Απριλίου αντίστοιχα.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 1.496 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, με την Αττική να «στενάζει» για ακόμα μια μέρα, καταγράφοντας 637 νέες μολύνσεις.

Μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά είναι και η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, αλλά και ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και ως συνήθως ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας για εικόνα σταθεροποίησης πρώτη φορά σήμερα, μετά από επτά εβδομάδες. Ιδιαίτερα στάθηκε στον δείκτη θετικότητας, ο οποίος μετά από αρκετό διάστημα σταθεροποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα στο 6%, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

«Στη χθεσινή εφημερία είδαμε μια μείωση των εισαγωγών», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου για τη χθεσινή μέρα στο Αττική, χαρακτηρίζοντας το στοιχείο αυτό ως ένα «δειλό δείγμα αισιοδοξίας».

Κορονοϊός: Δείτε την ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για το lockdown

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ