Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μήνυση για την βεβήλωση της εικόνας της Παναγίας στο κέντρο της Αθήνας

Καταγγελία-αναφορά κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, από δύο δικηγόρους των Αθηνών, την Κωνσταντίνα Ν. Κακογιάννη και την Ελένη Α. Καρνιάτη, εναντίον εκείνων, οι οποίοι στις 8 Μαρτίου βεβήλωσαν την εικόνα της Παναγίας στο κέντρο της Αθήνας, όπως αναφέρει το meaculpa.gr.

Οι δύο δικηγόροι αιτούνται τη διερεύνηση των γεγονότων από τον Εισαγγελέα και την «πλήρη τιμώρηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, όλων των συμμετεχόντων και διενεργούντων, είτε ευθέως είτε έμμεσα, την εν λόγω βεβήλωση ενώ υφίσταται και ο κίνδυνος η βεβήλωση αυτού του είδους να επεκταθεί και να παγιωθεί ως πρακτική εκδήλωσης κοινωνικής αντίδρασης».

Στην καταγγελία αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «η βεβήλωση της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Σταυρού … είναι τιμωρητέα βάσει σειράς διατάξεων του Ποινικού Κώδικα λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι η βεβήλωση αυτή έλαβε χώρα από ομάδα προσώπων αλλά και του ότι οι συμμετέχοντες στην πράξη αυτή, αυτουργοί, συναυτουργοί και ηθικοί αυτουργοί, είχαν πλήρη επίγνωση του αποτελέσματος της πράξης τους, δηλαδή την προσβολή του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας και την προσβολή της δημόσιας τάξης και επιθυμούσαν το αποτέλεσμα αυτό, ενήργησαν δηλαδή με δόλο, γεγονός που καταδεικνύεται πλήρως στο βίντεο που απεικονίζει το συμβάν».

Σε άλλο σημείο τονίζεται: «Η θεμελίωση των δογμάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως πυρήνας της δημόσιας τάξης έχει επίσης λάβει χώρα νομολογιακά, από τον Άρει Πάγο, σε Ολομέλεια. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την 17/2008 ΟλΑΠ: Στους θεμελιώδεις αυτούς κανόνες και αρχές που κρατούν τη χώρα και απηχούν θρησκευτικές κι ηθικές αντιλήψεις, ανήκουν δε στον πυρήνα της διεθνούς δημοσίας τάξεως, περιλαμβάνονται και τα δόγματα, οι ιεροί αποστολικοί και συνοδικοί κανόνες και οι ιερές παραδόσεις της επικρατούσας στην Ελλάδα θρησκείας της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, των οποίων το άρθρο 3 του Συντάγματος επιτάσσει ρητά την απαρασάλευτη τήρηση, αναγορεύοντας τους σε επαυξημένης ισχύος ουσιαστικούς κανόνες δικαίου (Ολομέλεια Αρείου Πάγου 17/2008)».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...