Κοινωνία

Λάρισα: Χειροπέδες σε καταζητούμενο Ιταλό μαφιόζο

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Λάρισας σε 63χρονο Ιταλό, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Ο 63χρονος, τον οποίο αναζητούσαν οι ιταλικές αρχές, καθώς φέρεται πως αποτελούσε «υψηλόβαθμο στέλεχος» της ιταλικής μαφίας, τα τελευταία, τουλάχιστον, 7 χρόνια ζούσε σε απόμερο σπίτι στο Πολυδένδρι Αγιάς, ως φιλήσυχος πολίτης. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας μετά από πολυήμερη παρακολούθηση τον εντόπισαν και έπειτα από επιχείρηση προχώρησαν στη σύλληψή του τα ξημερώματα της Δευτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το eleftheria.gr, ο 63χρονος καταζητούμενος δεν πρόβαλε καμία αντίσταση, ενώ φέρεται να δήλωσε πως έφυγε νόμιμα από τη χώρα του και μάλιστα με αθωωτική απόφαση υπέρ του. Κατά μία εκδοχή, μάλιστα, ακολούθησε προσφυγή κατά της δικαστικής απόφασης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δικασθεί ερήμην και εν αγνοία του να εκδοθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψή του.

Στο σπίτι στα παράλια της Λάρισας, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, δεν προέκυψαν αξιόλογα ευρήματα, παρά μόνο τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Ιταλού υπηκόου, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά στην ταυτοποίηση των στοιχείων του. Ο συλληφθείς αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον της εισαγγελίας εφετών ως αρμόδια για τα ευρωπαϊκά εντάλματα προκειμένου να εξετασθεί η εκτέλεση του εντάλματος και κατ’ επέκταση να παραδοθεί ή όχι στη χώρα που τον αναζητεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ