Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δυστοπική κοινωνία: Οι Ελλήνες Ορθόδοξοι με κάρτα εισόδου στις εκκλησίες & οι αλλοδαποί κάνουν πορείες!

Μάλλον ζούμε το "θέατρο του παραλόγου" καθώς, τα αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας, απευθύνονται μάλλον σε συγκεκριμένους τομείς. Περιορισμοί στις εκκλησίες, απαγορεύσεις στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και μάλιστα στην επέτειο των 200 χρόνων, αλλά οι μετανάστες μπορούν να συγχρωτίζονται σε πορείες.

Με κάρτα εισόδου, όπως και στα σούπερ μάρκετ, μπήκαν στους ναούς της Θεσσαλονίκης οι πιστοί, χωρίς να ξεπερνούν στο σύνολο τους τα 20 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kάθε πιστός που έμπαινε στην εκκλησία έπαιρνε κάρτα εισόδου, όταν τα άτομα εντός του ναού έφτασαν τα 20, τοποθετήθηκε στην είσοδο μια κόκκινη κορδέλα ώστε να μην μπορεί να εισέλθει παραπάνω κόσμος.

Κάθε πιστός που αποχωρούσε άφηνε την κάρτα για να την πάρει ο επόμενος ώστε να εισέλθει για να παρακολουθήσει την λειτουργία.

Με μάσκες και αποστάσεις παρακολούθησαν επίσης τη θεία λειτουργία οι πιστοί στη Μητρόπολη Πειραιά...

Ανήμερα της ορθοδοξίας οι πιστοί επέστρεψαν στους ναούς κάτι που θα μπορούν να κάνουν και του Ευαγγελισμού, αλλά και στους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου

Στον μητροπολιτικό ναό της Πάτρας, από νωρίς το πρωί οι 20 θέσεις για τους πιστούς είχαν καλυφθεί.

Ένα περιστατικό έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη, όπου ο ιερέας αποφάσισε να προβεί σε διακοπή της θείας λειτουργίας, προς αποφυγή κυρώσεων!  

Ειδικότερα, ο ιερέας διέκοψε τη λειτουργία και ζήτησε από τον υπεράριθμο κόσμο να αποχωρήσει από την αίθουσα, καθώς η παρουσία του αστυνομικού διευθυντή, Σπύρου Διόγκαρη, στο χώρο «μύριζε» πρόστιμα.

«Παρακαλώ, να βγείτε όλοι έξω, γιατί έπρεπε να είμαστε 25. Ήρθε ο διευθυντής της αστυνομίας και προκειμένου να μη μας βάλει τα του Αγίου Κωνσταντίνου πρόστιμα, να περάσετε όλοι έξω. Αυτό δεν θέλαμε και αυτό επιτύχαμε. Και το προκάλεσαν αυτοί που βρίσκονται έξω, εκεί που κάθονται στα κεριά», τόνισε από τον άμβωνα ο ιερέας. Στη συνέχεια, και αφού οι πιστοί απομακρύνθηκαν, η λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.

 

https://youtu.be/1QkdAjjlfVA

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ανυπομονούν να ανοίξουν αύριο κομμωτήρια, πάρκα, παιδικές χαρές και αρχαιολογικοί χώροι...

Τα νέα μέτρα φαίνεται, ότι δίνουν μια ανάσα στον κόσμο, που περιμένει με αγωνία την οριστική άρση του λόκνταουν.

Την ίδια ώρα, οι παράνομοι μετανάστες, έχουν κάθε δικαίωμα και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.  

Όπως σας γράψαμε σε άρθρο μας νωρίτερα, εχθες, είχαμε συγκέντρωση Πακιστανών και γενικότερα ισλαμιστών στο κέντρο της Αθήνας... χωρίς να υπάρχει κάποιος "έλεγχος εισόδου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρακτηριστικά και προκλητικά θα έλεγε κανείς στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά για ''Μαζική πολύχρωμη διαδήλωση ενάντια στο ρατσισμό στην Αθήνα, με χιλιάδες διαδηλωτές ου βγήκαν στους δρόμους ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις της κυβέρνησης κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Ένα πολύχρωμο ποτάμι ξεχύθηκε στη Σταδίου και βάδισε από την Ομόνοια στη Βουλή μετά από κάλεσμα συνδικάτων, προσφύγων από τα στρατόπεδα, κοινοτήτων μεταναστών, φοιτητικών συλλόγων και της ΚΕΕΡΦΑ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...