Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γώγος: "Είναι ανάγκη να υπάρξουν «βαλβίδες εκτόνωσης»"

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος επεσήμανε ότι «το να λειτουργήσει το λιανεμπόριο συντεταγμένα, δεν πρόκειται να προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να δούμε τη δημιουργία κάποιων βαλβίδων εκτόνωσης ούτως ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει κάποιες δραστηριότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Γώγος έσπευσε να σημειώσει ότι αυτή τη στιγμή προέχει η αντιμετώπιση του κύματος στα νοσοκομεία. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει συζήτηση στην Επιτροπή εδώ και καιρό, για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες. «Το πρώτο πράγμα που μπορεί να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο. Αν η καμπύλη αυτών που νοσηλεύεται στα νοσοκομεία σταθεροποιηθεί, μπορούμε να το συζητήσουμε, αν και το βλέπω να ανοίγει στο τέλος του μήνα» σημείωσε.

Μάλιστα, υπογράμμισε όπως «παρότι δεν τηρούνται, αν δεν υπήρχαν τα μέτρα, θα είχαμε σαφώς μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων».

Σχολιάζοντας τα κορωνοπάρτι που έγιναν χθες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ανέφερε ότι μας πάνε πίσω επιδημιολογικά, αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης που ανατρέπουν κι όλα τα δεδομένα που περιμένουμε. «Δηλαδή μιλάμε για ελάττωση της καμπύλης και για ύφεση, όταν τέτοιες εστίες μπορούν ξαφνικά να γεμίσουν τα νοσοκομεία και να υπάρξει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων», κατέληξε.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ