Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονο... Απόκριες εν μέσω Lockdown: Ο κόσμος "ξεχύθηκε" στους δρόμους σε Ξάνθη, Κοζάνη και Πάτρα - Τσουχτερά πρόστιμα

Εντονο προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες του Σαββατοκύριακου με κατοίκους σε Ξάνθη, Κοζάνη και Πάτρα να αγνοούν τα μέτρα του lockdown και να συρρέουν σε κορονοπάρτι και καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Την ώρα που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, οι εικόνες αυτές έχουν προκαλέσει αρνητική εντύπωση, ωστόσο δεν ήταν και λίγοι αυτοί που κλήθηκαν να πληρώσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες από το κορονοπάρτι της Πάτρας

Στην Πάτρα μάλιστα, ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν σήμερα οι συλληφθέντες από το κορονοπάρτι που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή του Μιντιλογλίου.

Οι τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται να οργάνωσαν το πάρτι, είδαν να τους επιβάλλεται ένα τσουχτερό πρόστιμο των 5.000 ευρώ και σήμερα θα απολογηθούν για την παραβίαση των μέτρων εν μέσω καραντίνας. Μάλιστα, σύμφωνα με το gnopip.gr, οι συλληφθέντες φέρονται να είχαν διοργανώσει ένα ακόμη πάρτι πριν μία εβδομάδα, αυτό στην Οβρυά.

Στο τελευταίο κορονοπάρτι, το οποίο έγινε σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, συμμετείχαν συνολικά 98 άτομα, όπου όλοι πήραν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του πάρτι κατάφεραν να «εξασφαλίσουν» ρεύμα από το διπλανό σπίτι προκειμένου να βάλουν μουσική, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο και προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις.

Υγειονομική «βόμβα» η Ξάνθη -Γέμισε κόσμο το κέντρο το Σαββατοκύριακο

 

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχει κάνει η εικόνα με το γεμάτο από κόσμο κέντρο της Ξάνθης. Εκατοντάδες πολιτών βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, με τον Δήμο λόγω της ημέρας να παίζει μουσικές, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας χαμός, παρά τα μέτρα λόγω κορονοϊού. Οι αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε αυτή η κίνηση του Δήμου, δικαιολογήθηκε από τον δήμαρχο της πόλης ως μία «αυθόρμητη συμμετοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήταν μια αυθόρμητη συμμετοχή. Όλη την βδομάδα κάναμε διαδικτυακές εκδηλώσεις για τον κόσμο για να κρατήσουμε λίγο την νότα του καρναβαλιού και να μην στερήσουμε την ψυχολογία της χαράς από την κοινωνία» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μανώλης Τσεπέλης και συνέχισε:

«Χθες το απόγευμα βάλαμε την μουσική 17.00 -20.00 που βάζουμε και κατά της 19.00 παρατηρήθηκε μια μεγάλη συμμετοχή νεολαίας και να σταματούν στην πλατεία. Αμέσως ο πρόεδρος με άλλους παράγοντες σταμάτησαν την μουσική και ανέφεραν ότι δεν είναι σωστό αυτό γιατί είχαν φέρει και ατομικά μεγάφωνα»

Νωρίτερα ο Δήμος της πόλης είχε βγάλει ανακοίνωση αναφέροντας πως «ήταν σύμπτωση» καθώς συγκιριακά το Σάββατο συγκεντρώνεται περισσότερος κόσμος στην πλατεία, καθώς και ότι «δεν υπήρχε τίποτα το οργανωμένο».

https://youtu.be/qupSHUZMaU0

Γέμισε κόσμο και το κέντρο της Κοζάνης

 

Και στην Κοζάνη ωστόσο υπήρχε έντονη κινητικότητα το Σαββατοκύριακο. Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παρέλασαν καρναβαλιστές, με αρκετό κόσμο να ξεχύνεται στο κέντρο της πόλης προκειμένου να περάσει λίγες χαλαρές στιγμές, με την αστυνομία να ελέγχει διακριτικά την κατάσταση.

 

 

https://youtu.be/cpiS_oRkGRghttps://youtu.be/PrNTSuOQu7k

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...