Κοινωνία

Υπουργείο Οικονομικών: "Στο τραπέζι" το «πάγωμα» δόσεων

Στον «πάγο» μπαίνουν οι δόσεις των ρυθμισμένων ασφαλιστικών οφειλών των πληττόμενων επιχειρηματιών για τον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Capital.gr.

Αρμόδια στελέχη εξηγούν πως το μέτρο του «παγώματος» των δόσεων των ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών των πληττόμενων επιχειρηματιών το οποίο ανακοινώθηκε χθες από το ΥΠΟΙΚ, θα ισχύσει για τις δόσεις των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ταμεία.

Έτσι, οι δόσεις των ρυθμίσεων που έπρεπε να καταβληθούν εντός του τρέχοντος μηνός, θα μετατεθούν κατά ένα μήνα και έτσι η διάρκεια της ρύθμισης τους θα αυξηθεί κατά ένα μήνα.

Πρακτικά, οι δόσεις που έπρεπε να καταβληθούν έως τις 31 Μαρτίου 2021, θα μπορούν να πληρωθούν έως 30 Απριλίου, οι δόσεις που έπρεπε να καταβληθούν έως 30 Απριλίου, θα μπορούν να καταβληθούν έως 31 Μαΐου και ούτω κάθε εξής.

Σημειώνεται πως το μέτρο έχει ήδη εφαρμοστεί για τους πληττόμενους επιχειρηματίες και κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2021, ενώ παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί για τις δόσεις των ρυθμίσεων των πληττομένων και το 2020.

Παρ' όλα αυτά, τα έσοδα από ρυθμίσεις το 2020 σε σχέση με το 2019 μειώθηκαν μόλις κατά σχεδόν 5%, σε αντίθεση με τα έσοδα εκτός ρυθμίσεων (δηλ. κατασχέσεις, καταβολές «έναντι» οφειλής), τα οποία μειώθηκαν κατά 48%.

Κατά τα άλλα υπενθυμίζεται πως έχει θεσπιστεί «πάγωμα» των εισφορών των πληττόμενων εργοδοτών και ελευθέρων επαγγελματιών έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021, ενώ από τον Ιανουάριο, μπορούν εναλλακτικά, να τις ρυθμίσουν σε έως 48 δόσεις.

Η παράταση και η ρύθμιση αυτή αφορά τις τρέχουσες εισφορές Φεβρουαρίου - Μαϊου 2020 για τους πληττόμενους επαγγελματίες και οι εισφορές Φεβρουαρίου - Απριλίου 2020 για τους πληττόμενους εργοδότες.

Επίσης, έχει δημοσιευθεί υπουργική απόφαση με την οποία προβλέπεται τρίμηνη παράταση πληρωμής των χρεωστικών υπολοίπων της εκκαθάρισης των μη μισθωτών για το 2019. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω υπόλοιπα μπορούν να εξοφληθούν από τους υπόχρεους σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις μεταξύ Ιουνίου - Οκτωβρίου 2021 αντί του διαστήματος μεταξύ Μαρτίου-Ιουλίου 2021. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...