Χαρταετός
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Όλα τα μέτρα για Καθαρά Δευτέρα: Πέταγμα χαρταετού με SMS για μέχρι εκεί που αντέχουν...τα πόδια μας

"Περίεργη" και η Καθαρά Δευτέρα (15/03) για φέτος, με το πέταγμα του χαρταετού να επιτρέπεται τελικά, αλλά με τη χρήση SMS. 

Ειδικότερα, το πέταγμα του χαρταετού θα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι κάποιος έχει τη δυνατότητα να φτάσει στον ανοιχτό χώρο που απαιτείται με τα πόδια ή με το ποδήλατο, καθώς οι περιορισμοί του κωδικού 6 συνεχίζουν να ισχύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που μεταδόθηκε την Πέμπτη (11/03), αυτή είναι η βούληση της κυβέρνησης σε κεντρικό επίπεδο, ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο οι δήμοι να λάβουν διαφορετικές αποφάσεις, καθώς η αποφυγή συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακή παραμένει βασικό μέλημα μιας και τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Από την πλευρά του, ο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Νίκος Ρήγας δήλωσε στο STAR την Τετάρτη (10/03):

«Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6 γι' αυτό και εμείς σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και σε οικογένειες».

Πάντως, με τον κωδικό 6 είτε με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 είτε με τα σχετικά έντυπα επιτρέπεται η μετακίνηση έως και 2 χιλιόμετρα από την κατοικία και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, αναφερόμενος στην Καθαρά Δευτέρα, τόνισε πως βασικό είναι να μην υπάρξει συνωστισμός, ενώ για το πέταγμα χαρταετού υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχει προσοχή ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμα, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είπε:

«Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτη και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης