Κοινωνία

Βγήκε θετικός στον κορονοϊό και κυκλοφορούσε με τη μάσκα στο... πηγούνι

Μάρτυρας σε ένα απίστευτο περιστατικό έγινε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Βούλα Ορφανουδάκη το οποίο περιέγραψε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA.

Σύμφωνα με την ίδια, χθες Τετάρτη, άνδρας που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, "έσπασε" την καραντίνα, πηγαίνοντας σε φαρμακείο και έχοντας μάλιστα μισοκατεβασμένη την μάσκα του!
Ο ασθενής αμέσως μετά το νοσοκομείο, όπου είχε υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο ήταν θετικό, αντί να πάει κατευθείαν στο σπίτι του, όπως του είπαν οι γιατροί, επέλεξε μαζί με τον συνοδό του, να πάει στο φαρμακείο.

"Έπρεπε να πάει στο σπίτι και να ζητήσει από κάποιον άλλο να προμηθευτεί τα φάρμακά του" ανέφερε η κα. Ορφανουδάκη.

Η ίδια επίσης εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η οποία φαίνεται πως οδηγείται σε σκληρότερο lockdown και σε "βαθύ κόκκινο χρώμα", σύμφωνα με τον Καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκο Τζανάκη.

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως "Εκτιμούμε ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της κορύφωσης του κύματος αυτού της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία πιθανώς να επέλθει το πενθήμερο 20-25 Μαρτίου. Μέχρι τότε και για τις πρώτες ημέρες μετά από αυτήν την περίοδο, ο αριθμός των κρουσμάτων θα κυμαίνεται στα επίπεδα αυτών των ημερών, πότε 100-200 επάνω ίσως φθάνει και πάνω από 3000 και πότε αντίστοιχα χαμηλότερα από τους αριθμούς των τελευταίων ημερών".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...