Κοινωνία

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Πιθανό το καλοκαίρι θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης

Την πεποίθηση ότι με την αύξηση των εμβολιασμών η Ελλάδα ο πληθυσμός μπορεί να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ανοσίας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία», σημείωσε ότι ενδέχεται να ανοίξει εντός Μαρτίου η πλατφόρμα για τις ευπαθές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στον Ant1 πρόσθεσε επίσης ότι το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού εκτυλίσσεται «νομίζω πολύ ικανοποιητικά. Έχουν γίνει πάνω από ένα εκατομμύριο δόσεις και γύρω στις 360 χιλιάδες άνθρωποι αν δεν απατώμαι έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση, δηλαδή είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Νομίζω ότι ο ρυθμός είναι ικανοποιητικός και συνεχίζεται, πάντα λαμβάνοντας υπόψη και τη διαθεσιμότητα του εμβολίου».

Ερωτηθείς για το πότε η Ελλάδα θα φτάσει την ανοσία της αγέλης ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε: «Τα βιβλία της λοιμωξιολογίας και της ανοσολογίας λένε ότι για να υπάρχει η λεγόμενη ανοσία της αγέλης, το τείχος, ο φραγμός, χρειάζεται να εμβολιαστεί ένα 60-70% του πληθυσμού. Όταν επιτευχθεί αυτό θα μιλάμε για τον φραγμό της ανοσίας. Με τον ρυθμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε ότι αυτό θα συμβεί το καλοκαίρι»

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος επισήμανε ότι είναι πιθανό να ανοίξει εντός Μαρτίου η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς ευπαθών ομάδων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Απόλυτη συνεργασία με τους Γάλλους-Τέσσερα ελληνικά Rafale σε επίπονη αεροπορική άσκηση στη Γαλλία με την επωνυμία «Volfa 2024»

Η αεροπορική άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική κατά την διάρκεια της οποίας εκτελούνται σύνθετες αεροπορικές αποστολές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Στρατηγικής σημασίας Ρωσικό σιδηροδρομικό "By-Pass" της γέφυρας του Κέρτς-Τι φοβάται ο Πούτιν και τι προσδοκούν οι Ουκρανοί;

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή στρατιωτικού εφοδιασμού θα εξυπηρετεί τον ρωσικό στρατό στην Κριμαία και επίσης τις δίδυμες...