Γιάννης Κότσιρας
Κοινωνία

Γιάννης Κότσιρας: Συγχαρητήρια στη Σοφία Μπεκατώρου που το ξεκίνησε

Την άποψή του για όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό κόσμο και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και βία, εξέφρασε ο Γιάννης Κότσιρας.

Ο γνωστός τραγουδιστής θέλησε να σχολιάσει τις καταγγελίες επώνυμων καλλιτεχνών που διαδέχονται η μία την άλλη, λέγοντας πως ήταν ένα κοινό μυστικό. Μιλώντας στο Secret, ο Γιάννης Κότσιρας, είπε: «Το ότι συμβαί­νουν αυτά τα πράγματα, και συνέβαιναν στο πα­ρελθόν σε όλους γενικά τους εργασιακούς χώ­ρους, ήταν ένα κοινό μυστικό, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Εγώ ξέρω και για τον νομι­κό χώρο και για τον χώρο των εργοστασίων και έχω ακούσει τέτοια άσχημα πράγματα σε όλες τις δουλειές».

Υπογράμμισε, επίσης, πως ήταν σημαντικό το ότι η αρχή έγινε από τον αθλητι­σμό: «Πολλά συγχαρητήρια στη Σοφία Μπεκατώρου, που ξεκίνησε αυτή την ιστορία για να προλάβει καινούργιες καταστάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο για το χώρο της μουσικής ανέφερε: «Ξέρω για κάποιες κακές συμπεριφορές, αλλά γενικά δεν έχω ακούσει. Να πω, όμως, την αμαρτία μου, δεν είμαι ο καλύτερος γνώστης αυτών των κα­ταστάσεων, καθώς οι σχέσεις μου με τον συνο­λικά καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι και έντονες και καλές, γιατί είμαι απέξω από αυτό που λέμε star system. Στον καλλιτεχνικό χώρο και ίσως στην πολιτική, όπου δηλαδή τα ονόματα είναι "λαμπερά", υπάρχουν όλα αυτά και πρέπει να ακουστούν».

Η άποψή του για τον κορωνοϊό

Αναφερόμενος στον κορωνοϊό, ο Γιάννης Κότσιρας δεν δίστασε να επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας: «Τι να πω... Είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που δεν έχει ξαναζήσει ο νεότερος παγκό­σμιος πληθυσμός. Υπάρχει μια αμηχανία στον χειρισμό και γίνονται πολλά λάθη από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά κυρίως από την ελληνική. Κάνει διαχωρισμούς και λαμβάνει μέτρα που εί­ναι περιστασιακά και χωρίς στρατηγική. Αυτό ενοχλεί τον κόσμο αλλά και αφήνει άνεργους πολίτες κανονικά. Νομίζω ότι θα πρέπει να μά­θουμε να λειτουργούμε με αυτά. Πιστεύω ότι δεν θα λήξει εδώ, είτε με τις μεταλλάξεις είτε με κάποιους καινούργιους ιούς που θα βγουν. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά».

Τέλος, αναφορικά με το καλοκαίρι και το ενδεχόμενο συναυλι­ών ο Γιάννης Κότσιρας δήλωσε: «Στο εξωτερικό είναι πολύ πιο εύκολο να οργανώσουμε εμφανίσεις, για­τί έχουν εθνική στρατηγική σχεδόν σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα, προγραμματίζουμε και επαφιέμεθα στον προγραμματισμό της κυβέρ­νησης και στο κατά πόσο θα μεριμνήσει σοβαρά για το κομμάτι του πολιτισμού. Εμείς προγραμ­ματίζουμε και έως έναν βαθμό καταφέρνουμε κάποια πράγματα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...