Κοινωνία

Κουφοντίνας: Δέχθηκε να του κάνουν ανάνηψη

Επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος εδώ και 58 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας, ζητώντας τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού σε αυτές του Κορυδαλλού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ και 19 ημέρες, ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, με τη ζωή του να βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση των γιατρών, υπέστη οξεία νεφρική ανεπάρκεια και του έγινε ανάνηψη προκειμένου να υποστηριχθούν οι ζωτικές λειτουργίες των οργάνων του απεργού.

Η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ δήλωσε ότι ο κρατούμενος "συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης". Πρόσθεσε δε ότι η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει και έκανε λόγο για προσκόμματα και εμπόδια από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) όσον αφορά την μεταγωγή στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Το αίτημα Κουφοντίνα αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από το Δικαστικό Συμβούλιο της Λαμίας, με την Εισαγγελέα να απορρίπτει την προσφυγή του "Λουκά" της 17Ν.

Το ζήτημα πάντως έχει προκαλέσει ήδη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, διενέξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, κινητοποιήσεις αλλά και επιθέσεις σε όλη την επικράτεια, με τελευταίες τον βανδαλισμό σε παρεκκλήσι της Θεσσαλονίκης και τις φθορές στα δικαστήρια του Βόλου.

Παράλληλα, ένας ιδιότυπος "εμφύλιος" έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Δικαιοσύνης, αναφορικά με τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης, μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που ζητούσε από την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στους αρεοπαγίτες και όχι μόνο. Μόλις χθες βράδυ, άλλοι 92 δικαστές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εν λόγω ανακοίνωση.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ το πολιτικό κλίμα δυναμίτισε τις τελευταίες ημέρες και η άστοχη δήλωση Δρίτσα ότι κανένας δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη.

Χθες, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε άλλη μία πορεία διαμαρτυρίας υπέρ του αιτήματος Κουφοντίνα στην οποία όπως έγινε γνωστό συμμετείχε και ο γιος του. Στη συγκέντρωση σημειώθηκαν επεισόδια, με τις ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας να προχωρούν σε ρίψη κρότου λάμψης και χημικών για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, την αυρά της ΕΛΑΣ να επιχειρεί στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ έγιναν και τουλάχιστον 14 προσαγωγές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...