Π.Ε. Λάρισας
Κοινωνία

Να μην ισχύσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (βίντεο)

Αίτημα να μην ισχύσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από αύριο –καθώς η περιοχή έχει ενταχθεί στο «βαθύ κόκκινο»– διατύπωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, εξαιτίας των επιπτώσεων που υπάρχουν από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το larissanet.gr βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, ώστε να εξεταστούν λύσεις σε όσα έχει επιφέρει η σεισμική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση προς τους σεισμόπληκτους της περιοχής μας και ευχόμαστε ταχύτατη επούλωση των πληγών τους. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας τίθεται στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια. Επίσης στην ιστοσελίδα μας λειτουργεί γραμμή ψυχολογικής-ψυχιατρικής υποστήριξης σε ανθρώπους με αγχώδεις εκδηλώσεις, ως οξεία αντίδραση stress, στην κρίση που προκάλεσε ο σεισμός στην περιοχή μας.

Δεδομένου ότι η εβδομάδα που μας έρχεται θα είναι επιβαρυμένη με πολλούς μετασεισμούς, όπως προειδοποιεί ο καθηγητής σεισμολογίας κ. Κ.  Παπαζάχος και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την διασπορά της covid-19, θα έχουν επιπρόσθετη απασχόληση και στην ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό, ζητάμε από τους κυβερνητικούς αρμόδιους να ισχύσουν πιο χαλαρά  covid μέτρα  στην Π.Ε.Λάρισας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Νταβούρα που με ρεαλισμό δημοσιοποίησε σήμερα τον προβληματισμό του για την αναγκαστική κινητικότητα λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας.

Επιπρόσθετα, ζητάμε την αναστολή της τηλεκπαίδευσης των μαθητών και για την ερχόμενη δύσκολη εβδομάδα καθόσον τα τρομαγμένα παιδιά δεν μπορούν να βρίσκονται κάθε τρεις και λίγο μαζί με τον υπολογιστή τους μια στο πάρκο και μια κάτω από το τραπέζι, όπως προβλέπει το σχέδιο διάσωσης από το σεισμό.

Δεν ξεχνάμε βέβαια αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας την τήρηση των προστατευτικών μέτρων και κυρίως τη σωστή χρήση της σωστής μάσκας, ώστε να μη δώσουμε την ευκαιρία στον ιό να εξαπλωθεί ανάμεσά μας, ειδικά τώρα που είμαστε λαβωμένοι».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ