Κοινωνία

Ο ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος έκανε το εμβόλιο του κορονοϊού

Ο 86χρονος ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και ανέβασε φωτογραφία στο Facebook, ευχαριστώντας το υγειονομικό προσωπικό.

Ξεπερνούν τις 30.000 οι πολίτες που εμβολιάζονται καθημερινά κατά του κορονοϊού, ενώ ανάμεσα σε αυτούς ήταν σήμερα, Τρίτη και ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος.

Ο 86χρονος ηθοποιός ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ ανέβασε και σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Ολοκλήρωσα το εμβόλιο. Όλα καλά.. Και πιο καλά ακόμη η διαπίστωση ότι μπορούμε με λίγη προσπάθεια να είμαστε άψογοι... Μπράβο στο προσωπικό. Ήταν άψογη η λειτουργία, ο συντονισμός, η εξυπηρέτηση, η ευγένεια. Μου έκανε τρομερή εντύπωση. Ώστε γίνονται τα πράγματα κι έτσι άμα θέλουμε. Μπράβο και πάλι μπράβο τους. Θα έχω να το λέω» έγραψε.

https://www.facebook.com/nikos.xanthopoulos.969/posts/1823989851099129

Σημειώνεται ότι, εντός της εβδομάδας οι εμβολιασμοί θα φτάσουν στο 1 εκατομμύριο πολίτες, ενώ επόμενη ομάδα που πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι οι ευπαθείς ομάδες που έχουν νοσήματα υψηλού κινδύνου - ανεξαρτήτως ηλικίας, από 18 ετών και άνω. Πρόκειται περίπου για 270.000 πολίτες, η προτεραιοποίηση των οποίων θα γίνει παράλληλα με την ηλικιακή ομάδα 70 - 75 ετών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο αφορά στο πώς θα ειδοποιηθούν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αυτό θα γίνει μέσα από τα μητρώα (π.χ. καρκινοπαθών, νεφροπαθών) ή και την άυλη ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μπορούν και έχουν ήδη εντοπιστεί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εμβολιασμών και τον εμβολιασμό των ευάλωτων, θα έχουμε ένα ξεχωριστό τείχος ανοσίας στο τέλος του δευτέρου τριμήνου του έτους και περί το καλοκαίρι. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορεί να νοσήσουν με κορονοϊό, μετά την πρώτη ή ακόμα και μετά τη δεύτερη δόση, κάτι που δεν μειώνει την αξία του εμβολίου είναι οι περιπτώσεις που ο εμβολιασμός έγινε πριν ολοκληρωθεί η ανοσιακή αντίδραση από τον εμβολιαζόμενο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...