Κοινωνία

Ποια η άποψη του κόσμου για το lockdown; Αποκαλυπτική δημοσκόπηση

Αποκαλυπτική για το πώς αποτιμούν τα πολιτικά και τα κοινωνικά εκτεινόμενα των τελευταίων ημερών οι πολίτες, είναι μια νέα δημοσκόπηση.

Ο κορονοϊός, το lockdown αλλά και οι εξελίξεις που αφορούν στις σεξουαλικές κακοποιήσεις σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους τέθηκαν στην κρίση των πολιτών.

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε πολλά φλέγοντα ζητήματα που παρουσιάζονται σε δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE.

Κληθέντες να απαντήσουν πόσο ανησυχούν για τις μεταλλάξεις φαίνεται πως αυτές ανησυχούν μια μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Συγκεκριμένα 24% απάντησε πολύ, 32% αρκετά, 21% απάντησε μέτρια και το 9% λίγο.

Ως προς τις ηλικιακές κατανομές, τόσο πιο μεγάλο είναι κανείς τόσο πιο πολύ ανησυχεί για τις μεταλλάξεις.

Ερωτηθέντες για το αν θα κάνουν το εμβόλιο το 59% απάντησε σιγουρά ναι, 21% μάλλον ναι, 10% μάλλον όχι, 6% σίγουρα όχι.

Ακόμη, όσον αφορά το πότε θα το κάνουν το εμβόλιο, το 61% απάντησε το συντομότερο δυνατό, το 14% μετά από 2-3 μήνες και το ίδιο ποσοστό αρκετά αργότερα. Τέλος ένα 9% απαντά ποτέ.

Στο ερώτημα τι είναι καλύτερο να γίνει όσον αφορά το γενικό lockodown και τι προτείνουν να γίνει, το 24% ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων, 39% μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων και το 29% παράταση όσο χρειαστεί.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ

Η παραγωγική ηλικία 30-44 να σημειωθεί πως έχει το μεγαλύτερό αίτημα να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Όσον αφορά την άποψη των πολιτών για το τι πρέπει να ανοίξει πρώτα το 19% απαντά τα σχολεία, το 29% το λιανεμπόριο και το 44% και τα δύο συγχρόνως.

Η άποψη των πολιτών για την υπόθεση Λιγνάδη και την κυβέρνηση

Αξιολογώντας της κυβέρνησης απέναντι στις πρόσφατες αποκαλύψεις με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη το 21% την κρίνει σίγουρα θετικά, το 23% μάλλον θετικά, το 15% μάλλον αρνητικά και το 36% σίγουρα αρνητικά.

Όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό το 44% θεωρεί τον Κ. Μητσοτάκη και το 25% τον Αλέξη Τσίπρα. Επίσης το 27% απαντά κανέναν από τους δύο.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Τέλος, σχετικά με την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ κερδίζει το 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 23%, το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και τέλος το ΜέΡΑ25 3%. Ένα 8% απαντά «άλλο» ενώ αναποφάσιστο είναι το 10% των πολιτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...