Κοινωνία

Ο δήμαρχος Γλυφάδας κατάγγειλε μαγαζί εστίασης που λειτουργούσε παράνομα

Τη στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται σκληρά από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και κυρίως από τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, υπάρχουν ορισμένοι, οι οποίοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί λόγω της πανδημίας.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με ανάρτησή του στο Facebook, καταγγέλλει ότι επιχείρηση εστίασης στη Γλυφάδα λειτουργούσε τις τελευταίες ώρες κανονικά, με λίγους πελάτες, πίσω από κλειστές πόρτες, κατά παράβαση των αποφάσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση για αυστηρό lockdown στην Αττική.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας με τη συνδρομή και της ΕΛ.ΑΣ., έγινε σφράγιση της επιχείρησης και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τους υπευθύνους της επιχείρησης με τη συνδρομή και της ΕΛΑΣ.

«Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για όσους παραβιάζουν τα μέτρα, με τέτοιο προκλητικό μάλιστα τρόπο. Καλούμε όλες και όλους για μια ακόμα φορά να τηρούμε πιστά τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας», έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook ο κ. Παπανικολάου.

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.269, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 191.100 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 53 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.671 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.504 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 391 (70.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.341 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 291 (ημερήσια μεταβολή -15.90%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 290 ασθενείς.

https://www.facebook.com/giorgospapanikolaouofficial/posts/4326857630663075

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...