Κοινωνία

Κουφοντίνας: «Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή»

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας,

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "eksegersi.gr" η αναισθησιολόγος-εντατικολόγος Κατερίνα Ντουζέπη, γιατρός της επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, τον επισκέφτηκε σήμερα Κυριακή και όπως είπε ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι απισχνασμένος και καταβεβλημένος, όμως έχει πλήρη διαύγεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να δήλωσε «δεν θέλω να πεθάνω, αλλά έτσι που είναι η κατάσταση, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή».

Η γιατρός του εξήγησε τι σημαίνει η απόφασή του αυτή και κυρίως τι μπορεί να συμβεί αν δεν πάρει αντιβίωση κάνοντας λόγο για ανεπανόρθωτες βλάβες, ωστόσο ο ίδιος εμμένει σ’ αυτήν. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας της δήλωσε ότι «δε θέλει να γίνει βάρος ούτε στην οικογένειά του ούτε στο κίνημα, κουβαλώντας μόνιμες βλάβες που θα επέλθουν μετά από μια ανάνηψη». Μάλιστα δήλωσε στους γιατρούς της ΜΕΘ και στην οικογένειά του ότι, αν χάσει την επαφή του με το περιβάλλον, δε θέλει να του κάνουν ανάνηψη. Η Κατερίνα Ντουζέπη επιβεβαίωσε ότι οι γιατροί της ΜΕΘ δεν έχουν κάνει καμιά ιατρική πράξη χωρίς τη βούληση του απεργού πείνας και δίψας. 

Τέλος, η γιατρός δήλωσε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι θεωρεί απαράδεχτη την παρουσία ένστολων αστυνομικών στον προθάλαμο της ΜΕΘ, εντός της Μονάδας. Οι συνάδελφοί της της είπαν ότι αυτό γίνεται κάθε φορά που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ κρατούμενος, όμως το γεγονός δεν παύει να είναι απαράδεκτο, όχι μόνο για λόγους ηθικής (στη ΜΕΘ δεν νοσηλεύονται μόνο κρατούμενοι, αλλά και άλλοι ασθενείς), αλλά και για ιατρικούς λόγους.

Νέα ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ επανέρχεται σχετικά με την απεργία πείνας του καταδίκου Δημήτρη Κουφοντίνα με την εξής ανακοίνωση:

«1. Υπενθυμίζουμε πως η άσκηση θεραπευτικών πράξεων παρά τη θέληση του οποιουδήποτε ασθενούς είναι απαράδεκτη και πως η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας που τηρούν την ιατρική δεοντολογία.

2. Ο Δ. Κουφοντίνας έχει κριθεί οριστικά για τις πράξεις και έχει καταδικαστεί αμετάκλητα. Σήμερα αυτό που κρίνεται είναι το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή και ισότιμη μεταχείριση. Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί το αίτημά του για δίκαιη μεταχείριση ώστε να μην έχουμε θάνατο απεργού πείνας στη χώρα μας μετά από δεκαετίες.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...