Κοινωνία

Σοκάρει η μήνυση κατά του Στραβοπόδη για βιασμό: «Τον ικέτευα να σταματήσει»

Σοκαριστική είναι η μήνυση του Δημήτρη Άνθη που κατέθεσε σε βάρος του ηθοποιού Νικόλα Σταβροπόδη για βιασμό.

Στο κείμενο της μήνυσης που δημοσιεύει το dikastikoreportaz.gr, ο Δημήτρης Άνθης περιγράφει αναλυτικά πώς βιάστηκε παρά το ότι «ικέτεψε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τον φερόμενο ως θύτη να σταματήσει.

«Ένοιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν βιαιότερος» αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο μηνυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τη μήνυση σε βάρος του, ο Νικόλας Στραβοπόδης θα δώσει τις δικές του έγγραφες εξηγήσεις την προσεχή Παρασκευή. Ο γνωστός ηθοποιός, σε δηλώσεις του στην ίδια ιστοσελίδα, τονίζει ότι είναι αθώος και ότι όλα έγιναν με την αποδοχή του μηνυτή.

https://youtu.be/CRRSF3tvyXQ

Σοκαριστική η μήνυση του Δημήτρη Άνθη

Στο κείμενο της μήνυσης που κατέθεσε, ο Δημήτρης Άνθης αναφέρει πως γνωρίστηκε με τον Στραβοπόδη το 2006 σε μπαρ στον Πύργο Αθηνών όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του και τον Μάιο του 2006, ο ηθοποιός του πρότεινε να πάνε σπίτι του.

Σύμφωνα με τον Άνθη ο ηθοποιός τον οδήγησε στο εσωτερικό του δωματίου του και περίμενε να ανάψει τα φώτα αλλά δεν το έκανε.

«Αντί γι' αυτό, ξαφνικά, όλως αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και τη μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου».
Στη συνέχεια, περιγράφει πώς τον έγδυσε και τον ακινητοποίησε και πως -παρά τα παρακάλια και την αντίσταση- παρέμενε βίαιος.

«Αισθάνθηκα εντονότατο πόνο, του είπα να σταματήσει, αμέσως αυτός δεν έσωσε σημασία στις παρακλήσεις μου και συνέχισε τις προσπάθειές του. Ένοιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν ολοένα και βιαιότερος εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειές του, μέχρι που κατάφερε να παραβιάσει το σώμα μου με ολόκληρο το χέρι του. Ταυτόχρονα με έβριζε χυδαία και με απειλούσε σαν έμπειρος εγκληματίας ότι αν φωνάξω δεν θα βγω ζωντανός από εκεί μέσα» αναφέρει στην κατάθεσή του.
Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Στραβοπόδης φαίνεται πως «έσωσε» τον Άνθη.

«Θυμάμαι ότι είχε μια σύντομη συνομιλία με έναν άγνωστο σε εμένα συνομιλητή, στον οποίο είπε “έλα εδώ, τον έχω”. Το φερόμενο ως θύμα καταθέτει ότι τότε βρήκε την ευκαιρία να τον σπρώξει και να απελευθερωθεί, φεύγοντας από το διαμέρισμα» δηλώνει.
Ο Δημήτρης Άνθης τόνισε πως φοβήθηκε να καταγγείλλει το περιστατικό στην αστυνομία καθώς φοβήθηκε τις γνωριμίες του ηθοποιού και την αντίδραση της οικογένειάς του.

Η σχέση του με τον Λιγνάδη

Ο Στραβοπόδης, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει απολυθεί από την εργασία του μετά από τις αποκαλύψεις, γνώριζε και ως φαίνεται πολύ καλά τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ήταν μαθητής του αλλά και ο υποτακτικός του, η «ορντίναντσα» του σκηνοθέτη του οποίου του άρεσε να παίζει ρόλο μέντορα και πνευματικού καθοδηγητή στους μαθητές του. Βεβαίως, όπως δείχνουν τα πράγματα και σύμφωνα με έμπειρους νομικούς κύκλους, στον Νικόλα Στραβοπόδη θα ασκηθεί κατά πάσα πιθανότητα δίωξη από τον εισαγγελέα για βιασμό ενηλίκου και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δικαστικές εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος της εβδομάδας, όταν συμπληρωθεί ο κύκλος όλων των καταθέσεων και των συμπληρωματικών επεξηγήσεων. Ωστόσο στην παρούσα φάση αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του εισαγγελέα είναι η ιδιαίτερα ειδεχθής και απρόσμενα βίαιη συμπεριφορά του ηθοποιού Νικόλα Σταυροπόδη απέναντι στον νεαρό Δημήτρη Άνθη.

https://youtu.be/btA5XPf6_x4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ