Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σοκάρει η δεύτερη μήνυση κατά του γνωστού σκηνοθέτη: «Με βίασε όταν ήμουν στη Β’ Γυμνασίου»

Όπως φαίνεται ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά, μετά τη βροχή καταγγελιών για αδικήματα που φέρονται να έχουν γίνει εντός της τελευταίας 15ετίας και άρα δεν έχουν παραγραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Παρασκευή το  πρωί κατατέθηκε ακόμη μία μήνυση, η δεύτερη κατά σειρά κατά του ίδιου ανθρώπου, για βιασμό σε βάρος ανηλίκου στην ηλικία των 14 ετών.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του καταγγέλλοντος, Γιάννη Βλάχο, το έγκλημα έγινε το 2010 και άρα απομένουν τέσσερα και πλέον έτη μέχρι να επέλθει παραγραφή.

«Δράστης είναι πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταία εντόνως τη δημοσιότητα», δήλωσε ο κ. Βλάχος.

«Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερόμενου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο», πρόσθεσε.

Τα όσα καταγγέλλει το φερόμενο ως θύμα (που σήμερα είναι 25 ετών) είναι πραγματικά σοκαριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυτής αναφέρει πως ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, την ώρα που αυτός βρισκόταν εκεί για βόλτα με συνομηλίκους του και του ανέφερε ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του, με την υπόσχεση πως μπορεί να βοηθήσει τους πάντες να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο 25χρονος υποστηρίζει ότι για να προσεγγίσει τα θύματά του ο δράστης πήγαινε μαζί τους σε συναυλίες και άλλα θεάματα.

Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του. Εκεί υποστηρίζει ότι έγινε και ο βιασμός του από το σκηνοθέτη.

Κατά το μηνυτή, ο δράστης προέβη σε ερωτικές πράξεις στο σπίτι του, χωρίς τη συναίνεσή του και ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να αντισταθεί. Μετά το έγκλημα, το θύμα αναφέρει πως τσακώθηκε με το δράστη και εκείνος τον έδιωξε από το σπίτι του, χωρίς έκτοτε να έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά. Ολα αυτά φέρεται να έλαβαν χώρα όταν ο μηνυτής πήγαινε στη Β’ τάξη του Γυμνασίου…

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών συνεχίζεται κανονικά η έρευνα για τον ίδιο καταγγελλόμενο, γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, με βάση την πρώτη μήνυση που είχε κατατεθεί στις 5 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μηνυτής, που συγκλόνισε το πανελλήνιο σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έχει ήδη αναφέρει στις δικαστικές αρχές πως υπάρχουν και άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν πρόσφατα πέσει θύματα του σκηνοθέτη, σε χρονικό διάστημα που τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.

https://youtu.be/IYxSPVRaVmw

Η δικηγόρος του, Μαρία Κουρτέση, μιλώντας στο Open έκανε λόγο για άλλα τρία περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων από τον ίδιο δράστη, τα οποία έχουν φτάσει στο γραφείο της και θα κατατεθούν στις δικαστικές αρχές.

Χθες, για την υπόθεση αυτή και με βάση τις καταγγελίες που περιλαμβάνονταν στην πρώτη μήνυση, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε ένας μάρτυρας, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα, η οποία δεν έχει πέσει θύμα του σκηνοθέτη, αλλά φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τον τρόπο δράσης του, μετά τις καταγγελίες που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, έχει κληθεί προς κατάθεση για την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος των Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε χθες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όπου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά- υπόμνημα, ζητώντας να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου.

Η κ. Μενδώνη αναφέρει πως θέτει όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί και αυτή με την ερευνώμενη υπόθεση.

https://youtu.be/LejDuQtVmUE

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...