Κοινωνία

Το Star ζήτησε συγγνώμη για το... τίποτα του Δημήτρη Λιγνάδη

Το Star κατηγορήθηκε για συγκάλυψη, μετά το ρεπορτάζ που αφορούσε στις φερόμενες καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, με τίτλο «Γνωστός σκηνοθέτης στο μάτι του κυκλώνα για το τίποτα».

Το ρεπορτάζ, που προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (12/02) αφορούσε τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά και την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Ο γνωστός σκηνοθέτης μπήκε στο μάτι του κυκλώνα μέσα από καταγγελίες και μηνύσεις. Η πρώτη καταγγελία από τον ΝΣ περιορίστηκε όμως μόνο σε συνέντευξη που έδωσε σε ιστοσελίδα και δεν έχει καταγγελθεί μέχρι σήμερα στην εισαγγελία. Η μήνυση που κατατέθηκε από τον ΒΚ, κάτοικο Γερμανίας, ότι τον βίασε σε ηλικία 15 ετών, παραγράφεται λόγω παρέλευσης των απαιτούμενων ετών που ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμα και να την εξέταζαν οι αρχές, ο σκηνοθέτης θα διωκόταν μόνο για αποπλάνηση ανηλίκου. Νομικά, οι καταγγελίες εναντίον του σκηνοθέτη μέχρι αυτή τη στιγμή πέφτουν στο κενό. Το θέμα είναι ηθικό, κυρίως σε ό,τι αφορά στο 15χρονο», ανέφερε το επίμαχο ρεπορτάζ.

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου κατηγόρησαν τον τηλεοπτικό σταθμό ότι υπερασπίζεται τον γνωστό ηθοποιό και καλλιτέχνη, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος.

Από την πλευρά του, το κανάλι, απολογήθηκε, σήμερα Σάββατο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ζητώντας συγγνώμη και υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για «ανθρώπινο λάθος».

Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι ο σταθμός υποστηρίζει και στέκεται δίπλα στα θύματα κακοποίησης.

«Η καταδίκη τέτοιων πράξεων πρέπει να είναι απερίφραστη. Στο σημείο αυτό να εξηγήσουμε πως ένας ατυχής τίτλος στο χθεσινό ρεπορτάζ για τον κύριο Λιγνάδη δεν κρύβει καμία προσπάθεια συγκάλυψης υποθέσεων, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και εκφράζουμε τη συγγνώμη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος του STAR, Τασούλα Παπανικολάου.

https://www.youtube.com/watch?v=QGX4A3oe9q0&feature=emb_titlehttps://www.youtube.com/watch?v=g-_uFczxQRM&feature=emb_title

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...