Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σκληρό lockdown στην Αττική: Σκέψεις να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα!

Σε καθεστώς lockdown εισέρχεται η Αττική από αύριο Πέμπτη 11/2 και έως τις 28 Φεβρουαρίου, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω μετάδοση του κορονοϊού. Η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική και κατά δεύτερον τα κρούσματα των μεταλλάξεων του κορονοϊού, είναι τα δύο στοιχεία που ανησύχησαν ιδιαίτερα τους ειδικούς και την κυβέρνηση.

Κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο από αύριο Πέμπτη 11/2 έως και 28/2


Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι το λιανεμπόριο και τα σχολεία στην Αττική θα κλείσουν. Τα μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης θα γίνονται εξ’ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία.

Τα ακριβή μέτρα πάντως που θα ισχύσουν από την Πέμπτη στην Αττική θα εξειδικευτούν σήμερα, Τετάρτη από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,Νίκο Χαρδαλιά. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν ανακοινώσεις στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας για το lockdown στο λεκανοπέδιο. Εκτός από τον κ. Χαρδαλιά, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το λιανεμπόριο, κλειστά αναμένεται να παραμείνουν και τα ΚΤΕΟ, τα κομμωτήρια, τα μανικιούρ και πεντικιούρ κ.α., ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό τηλεργασίας στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να μειωθεί και η κινητικότητα από και προς τους χώρους εργασίας.

Ανοιχτά φαίνεται πως θα είναι τα ανθοπωλεία το προσεχές Σαββατοκύριακο (13 και 14/2) για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Η επίσκεψη στα ανθοπωλεία θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ραντεβού, χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο εάν η διαδικασία θα γίνεται με click inside ή με click away. 

Όλα βέβαια θα ξεκαθαρίσουν στην σημερινή ενημέρωση.

Τα σενάρια για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις μετακινήσεις


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί το Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά στη μετακίνηση για άσκηση με SMS 6 το πιθανότερο είναι να επιτρέπεται η άσκηση πολύ κοντά στον τόπο κατοικίας, χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου.

Θα συνεχίσει, επίσης, να λειτουργεί το delivery και take away. 

 

Στο τραπέζι πάντα… σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα 

 

Ωστόσο, η κυβέρνηση παραμένει σε αυξημένη επαγρύπνηση και δεν αποκλείει ακόμη και ένα ολικό, σκληρό  lockdown σε όλη την χώρα, αν οι αριθμοί των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία αυξηθούν κατακόρυφα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...