Εξαδάκτυλος
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για το lockdown

Στο συμπέρασμα ότι το νέο lockdown δεν θα χρειαστεί πιθανότητα περισσότερο από τρεις εβομάδες για να δείξει αποτελέσματα κατέληξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού με το οποίο ανακοίνωσε νέα μέτρα στην Αττική, ο καθηγητής τόνισε πως με την έγκαιρη λήψη των μέτρων «θα αποφύγουμε να δούμε εικόνες που είδαν άλλες χώρες» που βιώνουν ήδη το τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για το lockdown από αυτό το οποίο έχει ανακοινωθεί σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι ο μεταλλαγμένος ιός της Βρετανίας, επειδή μεταδίδεται ταχύτερα, θα μπορούσε να είναι η κυρίαρχη μορφή του κορωνοϊού μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε πως ο μεταλλαγμένος ιός δεν είναι πιο επικίνδυνος, αλλά η αυξανόμενη ταχύτητα μετάδοσης σημαίνει ότι δημιουργεί περισσότερες μολύνσεις στη μονάδα του χρόνου, κάτι που πιέζει τα πράγματα προς πάσα κατεύθυνση.

«Ο καιρός είναι σύμμαχός μας, πρακτικά αν ξεπεράσουμε το τέλος Μαρτίου ομαλά» σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος πως με τους μαζικούς εμβολιασμούς που αναμένονται μέσα στο Μάρτιο, θα μπούμε σε μια κανονικότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η ελληνογαλλική συμφωνία είναι κολοσσιαίας σημασίας και αλλάζει το status quo σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο-Τα "δώρα" των νέων [email protected]

To ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκρυπτογραφεί σε πρωτότυπη ανάλυση την σημασία της νέας Ελληνογαλλικής Στρατηγικής Αμυντικής...