Μπλακ άουτ στη Βούλα
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μπλακ άουτ σε περιοχές της Αττικής - Πληροφορίες για έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σε πολλές περιοχές στην Αττική αλλά και στην Κόρινθο λίγο πριν τις 11 το βράδυ.


Σύμφωνα πλγηροφορίες χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές σε Δάφνη, Μοσχάτο, Πέραμα, Νέο Κόσμο, Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν τόσο στον Πόρο όσο και σε Πελοπόννησο, Λακωνία και Μεσσηνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μπλακ άουτ προήλθε από φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο συγκεκριμένα στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι καπνοί από τη πυρκαγιά ξεπερνούν τα 30 μέτρα. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έχουν αποκλείσει το σημείο. 
Όλα ξεκίνησαν από μια ισχυρή έκρηξη, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Ένα αυτοκίνητο που περνούσε σε μικρή απόσταση από το σημείο, προσέκρουσε σε τοίχο χωρίς να προκαλέσει θύματα. 

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/diakopes-reymatos-se-polles-perioxes-tis-attikis-1
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

 

 

https://twitter.com/loukask/status/1358525475614818307

Πριν από λίγη ώρα το ρεύμα επανήλθε στο κέντρο της Αθήνας, Παγκράτι, τον Σταθμό Λαρίσης και τη Γλυφάδα.

Σε Υμηττό και Άγιο Δημήτριο η διακοπή κράτησε για μισή ώρα, με το ρεύμα να επανέρχεται λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Ωστόσο σε άλλες περιοχές, όπως το Κερατσίνι, το ρεύμα δεν έχει ακόμη επανέλθει.

ΑΔΜΗΕ:«Βραχυκύκλωμα προκάλεσε τη φωτια»

 

Σε βραχυκύκλωμα αποδίδει τη φωτιά που προκάλεσε έκρηξη στον ΚΥΤ Κουμουνδούρου, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Βυθίζοντας στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Αττικής, της Πελοποννησου.
 
Ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες απότα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσηςστην Πελοπόννησο.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ