Κοινωνία

Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης που ζωγραφίζει τοίχους της Αθήνας με τους ήρωες του 1821!

Έκπληκτοι οι κάτοικοι των Αθηνών τους τελευταίους μήνες βλέπουν εμβληματικά γκράφιτι με Έλληνες ήρωες  1821 σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ενός νεαρού Αθηναίου, ο οποίος, όπως και άλλοι καλλιτέχνες, θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιλέγοντας το παρατσούκλι «Εύρυτος», που αποτελεί τον ήρωα μιας άλλης περιόδου της ελληνικής ιστορίας: Επρόκειτο για έναν από τους 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, ο οποίος τυφλώθηκε από ασθένεια λίγες ημέρες πριν τη μάχη, αλλά προτίμησε να πέσει ηρωικά μαζί με τους συντρόφους του στις Θερμοπύλες, από το να επιστρέψει στη Σπάρτη, όπως του ζήτησε ο αρχηγός του.

Σκοπός του σημερινού «Εύρυτου» είναι να αναδείξει με τον δικό του τρόπο τους ήρωες του 21 και την προσφορά τους στο έθνος μας, μέσω μιας τέχνης που προέκυψε πρόσφατα ως «προσωπικός πειραματισμός», όπως μας αναφέρει. Θεωρώντας το 1821 ως «την απαρχή της ελεύθερης ύπαρξής μας, ατομικής και συλλογικής», θέλει να περάσει ένα μήνυμα στην κοινωνία μέσω της δικής του «προσωπικής εξομολόγησης».

Μεταξύ των έργων του καλλιτέχνη διακρίνουμε τις μορφές του Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη αλλά και του Γρηγόρη Αυξεντίου και των ηρώων των Ιμίων.

Δείτε τα έργα του:

 

https://www.instagram.com/p/CKltsVwpcYy/?utm_source=ig_embed

 

https://www.instagram.com/p/CKCKkHbpnHz/?utm_source=ig_embed

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...