Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο- Η «γενοκτονία» των Ελλήνων

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 406 τραυματίστηκαν σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο 2021, στην περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σημειώθηκαν 11 δυστυχήματα με 12 νεκρούς και 361 ατυχήματα με 12 σοβαρά τραυματίες και 394 ελαφρά.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, βεβαιώθηκαν 9.266 παραβάσεις από τις οποίες 357 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

- 56 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 18 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

- 1.369 ορίου ταχύτητας

- 139 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

- 91 για χρήση κινητού τηλεφώνου

- 93 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

- 267 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

- 13 για επικίνδυνους ελιγμούς.

Όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...