Κοινωνία

Κορονοϊός: Ενδεχόμενο τοπικών lockdown - Στο "κόκκινο" η Χαλκίδα

Προβληματισμό στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Εκτός από την Αττική, στο μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων έχουν μπει και αυτοί οι δύο νομοί, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται η επιβολή νέων τοπικών lockdown.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, στην Εύβοια χθες, Τετάρτη (27/01/2021) καταγράφηκαν συνολικά 54 νέα κρούσματα κορονοϊού και στη Βοιωτία δέκα.

Την αύξηση των κρουσμάτων οι επιστήμονες συνδέουν με τη μετακίνηση πολλών εργαζομένων από και προς τα εργοστάσια που υπάρχουν τόσο στη Βοιωτία όσο και στην Εύβοια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συρροής κρουσμάτων σε επιχείρηση στη Νέα Αρτάκη. Συναγερμός σήμανε στο Δήμο Χαλκιδέων αρχικά για 21 κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα και άλλα 25 που εντοπίστηκαν πριν από δύο ημέρες, σχετιζόμενα με την ίδια επιχείρηση.

Η επιτροπή του υπουργείου Υγείας μελετά ένα τοπικό lockdown στην περιοχή της Χαλκίδας, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr. Το ενδεχόμενο αυτό έχει ήδη συζητηθεί στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας, όμως η τελική εισήγηση θα διαμορφωθεί στην αυριανή σύσκεψη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...