Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Koρονοϊός: 21 νέοι θάνατοι και 842 κρούσματα σήμερα στη χώρα μας

Νέα αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων της COVID-19, τα οποία σχεδόν φλερτάρουν με τα χίλια, όπως αποτυπώνεται από τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, σήμερα ανακοινώθηκαν 842 νέα κρούσματα της COVID-19, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 153.226, εκ των οποίων 52.1% αφορά άνδρες, ενώ 5.874 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47.407 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 283 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη, ενώ 200 (70.7%) είναι άνδρες.

Μάλιστα, τo 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω με 1.080 ασθενείς να έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, τις τελευταίες 24 ώρες η χώρα μας κατέγραψε 21 νέους θανάτους από COVID-19, με το σύνολο των νεκρών από τον φονικό ιό να φτάνει τους  5.692, εκ των οποίων οι 3.351 (58.9%) ήταν άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



Στα 59 τα μεταλλαγμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα


Στην αποκάλυψη ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού της Μεγάλης Βρετανίας Β.1.1.7, το οποίο φέρεται να είναι πιο μεταδοτικό, έχει εντοπιστεί και στη Βόρεια Ελλάδα, προέβη ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας μάλιστα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αρκουμανέας έκανε λόγο για πιθανά κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους και στη Βόρεια Ελλάδα εκτός από τα «ορφανά» στην Αθήνα και την Κρήτη.

«Η μετάλλαξη της Βρετανίας είναι η μόνη που έχει εντοπιστεί στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής είναι 59 κρούσματα, αλλά εξετάζουμε και κάποια στη Βόρεια Ελλάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πιο μεταδοτικό κατά 50%. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ανησυχία και περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τον εντοπισμό μεταλλαγμένων κρουσμάτων της COVID-19 στη Βόρεια Ελλάδα ανέδειξε νωρίτερα και το Sputnik, με τη διευθύντρια του Εργαστηρίου και καθηγήτρια Μικροβιολογίας του ΑΠΘ Άννα Παπά-Κονιδάρη να σημειώνει: «βρήκαμε τη μετάλλαξη και ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ».
«Τα δείγματα με τη μετάλλαξη είναι από τη Βόρεια Ελλάδα και τα στέλνουμε στον ΕΟΔΥ για να κάνει την ιχνηλάτηση και να βρουν από ποιο μέρος είναι, γιατί κάποιος μπορεί να είναι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν ξέρεις από ποια πόλη είναι» εξήγησε η κα Παπά-Κονιδάρη που πρόσθεσε ότι είναι συχνή η μετάλλαξη και «όσο ψάχνεις, τη βρίσκεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...