Σήφης Βαλυράκης
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εντοπίστηκε νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης

Νεκρός εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής  στο Νησί των Ονείρων της Ερέτριας ο Χανιώτης πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης.

Ο εντοπισμός έγινε από ομάδα διάσωσης που ερευνούσε το σημείο, δέκα περίπου μέτρα μακριά από την ακτή του μικρού αυτού νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη βρέθηκε προσαραγμένο, από άλλο σκάφος, κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι, χωρίς μάλιστα να επιβαίνει σε αυτό ο ίδιος. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φουσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

Δύο σενάρια εξετάζουν οι λιμενικές αρχές για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, που βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή έξω από την Ερέτρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σώμα του 78χρονου άνδρα που είχε φύγει με το φουσκωτό το μεσημέρι φορώντας στολή δύτη για να κάνει υποβρύχιο ψάρεμα, βρέθηκε χτυπημένο στο κεφάλι από προπέλα και με κομμένο δάχτυλο του αριστερού του χεριού. 

Οι άνδρες του Λιμενικού εκτιμούν ότι ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε από το φουσκωτό την ώρα που αυτό βρισκόταν σε κίνηση, καθώς το σκάφος βρέθηκε στην ακτή νησίδας με τη μηχανή σε κίνηση. 


Τα ενδεχόμενα που ερευνούν οι αρχές είναι δύο: 

Είτε ο άτυχος άνδρας γλίστρησε μόνος του, έπεσε από το σκάφος και χτυπήθηκε από την δική του προπέλα. 

Είτε συγκρούστηκε με άλλο σκάφος και έπεσε στο νερό λόγω της σύγκρουσης με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από άλλο σκάφος. 

Η επιχείρηση του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό του πρώην υπουργού ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα με τη συμμετοχή δύο πλωτών και ιδιωτικών σκαφών ενός ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού και ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων αποστολών.

Περίπου στις 8.30 το βράδυ το σώμα του πρώην υπουργού βρέθηκε κοντά στο νησί «Πεζονήσι» περίπου ένα μίλι μακριά από το σκάφος.

Σύμφωνα με στελέχη του λιμενικού, ο 77χρονος πιθανότατα γλίστρησε από κάποια αιτία από το σκάφος και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα το φουσκωτό να συνεχίσει την πορεία του.

Πάντως περισότερο φως στα αίτια του θανάτου του πρώην υπουργού αναμένεται να ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή.

 

Αρχικό κείμενο:

Ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης αγνοείται στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου. Είχε πάει βόλτα με το σκάφος του στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια. Η σύζυγός του έχει ενημερώσει την αστυνομία και το λιμενικό που διεξάγουν έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, το σκάφος στο οποίο επέβαινε ο Σήφης Βαλυράκης έχει βρεθεί και το λιμενικό αναζητά τον 78χρονο πρώην υπουργό.

Ο Σήφης Βαλυράκης ο οποίος είχε βγει με το σκάφος του στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια και συγκεκριμένα στο Ασπρονήσι.

Τις έρευνες εντοπισμού του πρώην υπουργού συντονίζει ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ