Γώγος
Κοινωνία

Γώγος: Μετά το άνοιγμα των καταστημάτων υπάρχει επιβάρυνση κυκλοφορίας

Ανησυχία εξέφρασε για την επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής ο Λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, παρότι σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε «σαφή ύφεση» της πανδημίας.

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από την αρχή της επιβάρυνσης έχουμε, σαφή ύφεση και στον αριθμό κρουσμάτων και στις δύσκολες παραμέτρους», δήλωσε ο παθολόγος Λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για την πρωτεύουσα, λέγοντας ότι «υπάρχει ένα θέμα στην Αττική» και επισημαίνοντας ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

«Μπορούμε να επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα, ελεγχόμενη», υπογράμμισε ο κ. Γώγος στον ΘΕΜΑ 104,6, λέγοντας ότι ήδη μετά το άνοιγμα των καταστημάτων διαπιστώνεται μια επιβάρυνση στην κυκλοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπερεκτιμήθηκε η δυνατότητα παραγωγής του εμβολίου

Για το εμβόλιο, σημείωσε ότι, πράγματι, υπάρχουν προβλήματα που οφείλονται στην έγκριση και παράδοση. Όπως εξήγησε, «υπάρχει ένα θέμα στις πρώτες ύλες, καθώς η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη. Υπερεκτιμήθηκε η δυνατότητα παραγωγής, παρότι έγιναν μεγάλα βήματα». Επιπλέον, «όταν ήρθε η εξάντληση στην παραγωγή δυσκόλεψε η προμήθεια».

Όπως είπε, όλα τα εμβόλια που παράγονται παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, είναι ασφαλή. Υπογράμμισε, ότι δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες και ήδη έχουν χορηγηθεί εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως, χωρίς πρόβλημα.

Ενώ όπως είπε, «φαίνεται να έχουμε μεγάλη ανοσοποιητική ικανότητα». Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως τους επόμενους μήνες θα έρθουν και εμβόλια από άλλες εταιρείες (moderna, astrazeneca) τα οποία θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ