Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Στέλεχος της Ελληνορωμαϊκής Πάλης βίαζε 12χρονη!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το ελληνικό «Me too» μετά τις καταγγελίες της χρυσής ολυμπιονίκου της Αθήνας Σοφίας Μπεκατώρου κατά του τέως αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, καθώς τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. 

Η κοινή γνώμη παρακολούθησε «μουδιασμένη» γνωστές αθλήτριες με σπουδαίες διακρίσεις να περιγράφουν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες. Ωστόσο, χθες το πανελλήνιο πληροφορήθηκε συγκλονισμένο ότι και ένα κοριτσάκι 12 χρόνων έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή του και γνωστό στέλεχος σωματείου ελληνορωμαϊκής πάλης, ο οποίος εκμεταλλευόταν τη θέση ισχύος που κατείχε για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του!

Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως συνταρακτικές πτυχές της ανατριχιαστικής υπόθεσης, που αποκάλυψε δημόσια η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης Ειρήνη Μαρούπα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, η ανάρμοστη σχέση του 40χρονου με τη 12χρονη αθλήτριά του αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια κάποιων αγώνων που έγιναν στην επαρχία το 2017. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον πρώτο καιρό οι δυο τους κατάφερναν να κρατούν μυστικό αυτό που συνέβαινε μεταξύ τους. Οταν όμως τους «έπιασε» επ΄ αυτοφώρω μέσα στο δωμάτιο του 40χρονου μια καθαρίστρια του ξενοδοχείου, όπου είχε καταλύσει η ομάδα της ελληνορωμαϊκής πάλης για έναν αγώνα, ήταν θέμα χρόνου να έρθει στο φως η φρικτή αλήθεια.

Υστερα από όλα αυτά, οι γονείς του κοριτσιού κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του πρώην προπονητή της ελληνορωμαϊκής πάλης, με συνέπεια να συλληφθεί. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, καταδικάζοντάς τον σε 12ετή κάθειρξη. Στην απολογία του εκείνος είχε αρνηθεί ότι κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη, υποστηρίζοντας ότι από την ανάλυση DNA που παρήγγειλε προέκυψε ότι το σπέρμα που ανιχνεύθηκε στη 12χρονη θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον άντρα, αν και ένα τέτοιο σενάριο ήταν μάλλον ανύπαρκτο με βάση τις πιθανότητες!  

 

Νέα καταγγελία - Ζέφη Δημαδάμα: Με παρενόχλησε κομματικό στέλεχος σε ασανσέρ  

 

Την δική της τραυματική εμπειρία μετέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα, σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση την οποία είχε δεχθεί κατά το παρελθόν.

Με κείμενό της στην εφημερίδα Τα Νέα, η κυρία Δημαδάμα αποκαλύπτει την τραυματική εμπειρία που έζησε από κομματικό στέλεχος του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς και περιγράφει επίσης και τις αντιδράσεις όσων έμαθαν για τα όσα έζησε. 

Η Ζέφη Δημαδάμα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 είπε πως «πάρα πολλές γυναίκες δυσκολεύονται εξαιρετικά να το αντιμετωπίσουν για δεκαετίες». «Δεν πέσαμε από τα σύννεφα για την κυρία Μπεκατώρου, γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας, πρέπει να σταματήσει αυτό».

«Τα θύματα είναι κυρίως γυναίκες αλλά και άντρες», πρόσθεσε επίσης. Όπως είπε, «υπάρχουν περιστατικά που γυναίκες απειλούνται να χάσουν τη δουλειά τους ότι θα έχει προβλήματα η επαγγελματική τους εξέλιξη, αν μιλήσουν». Ενώ κατέληξε, λέγοντας, ότι «παρακινούμε τις γυναίκες να μιλούν, αλλά πρέπει να υπάρχουν θεσμικά εργαλεία για να προστατευθούν». «Να αποδίδεται δικαιοσύνη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...