Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελίες για ρουσφέτια στους εμβολιασμούς

Όπως τονίζει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος στο Νοσοκομείο της Χίου «δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό 368 συνάδελφοι. Οι δόσεις του εμβολίου που έφθασαν στο νοσοκομείο ήταν για 240 υπαλλήλους. Παρ' ότι λίγα τα εμβόλια προηγήθηκαν άτομα που δεν έπρεπε να εμβολιαστούν όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Σε όσους συναδέλφους δεν έγινε ο εμβολιασμός τους είπαν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πότε θα γίνει και πόσο θα καθυστερήσει ο εμβολιασμός τους».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει «σε νοσοκομεία των νησιών πήγαν λιγότερες δόσεις εμβολίου και δεν έφθασαν για το προσωπικό που ήταν στις λίστες».

Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Όσον αφορά στο νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς επίσης και στις άλλες μονάδες υγείας του νησιού της Μυτιλήνης «δήλωσαν συμμετοχή 458 εργαζόμενοι. Έφθασαν 215 δόσεις εμβολίου. Όσοι πρόλαβαν έκαναν. Τους υπόλοιπους είπαν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να πάρουν σειρά. Που είναι τα εμβόλια; Για τους υγειονομικούς δεν φθάνουν. Ειδικά στα νησιά. Μαθαίνουμε ότι γίνονται ρουσφέτια και στους εμβολιασμούς. Σε εμβολιαστικά κέντρα νοσοκομείων προηγήθηκαν πολλά άσχετα άτομα. Και μάλιστα νέοι», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Και προσθέτει: «Έχουμε στοιχεία. Εάν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι θα είχε εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό που δήλωσε συμμετοχή στα νησιά. Τώρα ήρθαν κάποιες δόσεις εμβολίων στα δύο εν λόγω νησιά όχι για το προσωπικό, αλλά για τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 85 ετών. Με το σταγονόμετρο τα εμβόλια. Οι υγειονομικοί που δεν ήταν τυχεροί και δεν έκαναν το εμβόλιο δεν κινδυνεύουν περισσότερο από όσους το έκαναν από τη πίσω πόρτα;».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...