Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Οι λοιμωξιολόγοι άναψαν το "πράσινο φως" για άνοιγμα όλων των καταστημάτων

Παρόντος του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιείται η σύσκεψη των ειδικών επιστημόνων και των λοιμωξιολόγων, με τον υπουργό να παρουσιάζει το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το «πράσινο φως» δίνεται από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αφορά το σύνολο του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια. Πάντως, οι λοιμωξιολόγοι, στη διάρκεια της συνεδρίασής του επισήμαναν ότι το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει από τη Δευτέρα, αλλά με προϋποθέσεις, όπως τα αυξημένα τεστ. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τους ειδικούς είναι το αν θα ανοίξουν ή όχι οι εκκλησίες. 
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ