Κοινωνία

«Βόμβα» Σύψα – Τα σχολεία δεν αποκλείεται να κλείσουν ξανά τις επόμενες εβδομάδες

Ανοιχτό άφησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας το ενδεχόμενο τα σχολεία να κλείσουν ξανά τις επόμενες εβδομάδες.

  
«Δυστυχώς στην περίοδο που μπαίνουμε, Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου τουλάχιστον, θα παίρνουμε αποφάσεις βδομάδα, την βδομάδα. Κάθε βδομάδα θα παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις. Αυτό δε σημαίνει πισωγύρισμα. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να είμαστε λίγο μπροστά από την επιδημία» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Σύψας, πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία τα οποία σήμερα, Δευτέρα, άνοιξαν μετά από περίπου δύο μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο ιός δεν έχει φύγει. Ο ιός είναι εδώ. Και όχι μόνο αυτό. Ο κορονοϊός αυτή τη στιγμή συντρίβει χώρες. Τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Έχουμε εικόνες κολάσεως που εξελίσσονται σε αυτές τις χώρες. Δεν πρέπει να είμαστε ανέμελοι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ο ιός κρατιέται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μην παίζουμε με αυτό» προειδοποίησε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Απευθυνόμενος στους γονείς τους κάλεσε «να είναι προσεκτικοί» προσθέτοντας ότι «κυρίως δεν θα πρέπει να συνωστίζονται γύρω από το σχολείο».

«Δεν πλησιάζουμε την πόρτα του σχολείου και αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές έξω από το σχολείο για να μην υπάρξει διασπορά του ιού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας ενώ ειδικά για τους ηλικιωμένους τόνισε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν την πόρτα του σχολείου με κόσμο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...