Κοινωνία

Αυτό το "θηρίο" 500 ίππων... είναι το νέο απόκτημα της Ελληνικής Αστυνομίας

Αυτό το περιπολικό Skoda Octavia ήταν παρατημένο μέχρις ότου ένας Έλληνας αστυνομικός με πολύ μεράκι του έδωσε νέα πνοή, χαρίζοντάς του 500 ίππους και πολύ γρήγορες επιδόσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», ο ειδικός φρουρός Γιώργος Βραχνής, με προσωπικά του έξοδα που ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ και κυρίως, με προσωπική δουλειά, δημιούργησε ένα από τα πιο δυνατά περιπολικά που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ.

Ο Βραχνής, οδήγησε το περιπολικό που βρισκόταν στην Αμυγδαλέζα με σπασμένο κινητήρα και ραγισμένη τουρμπίνα σε συνεργείο που πραγματοποιεί βελτιώσεις στο Μενίδι, εκεί όπου ο ίδιος μαζί με τους μηχανικούς κατάφερε να τους προσδώσει 500 ίππους.

Μάλιστα, η τελική ταχύτητα του βελτιωμένου περιπολικού είναι 268 km/h, όπως μετρήθηκε από σύστημα GPS.

Επιπλέον των παραπάνω, υπάρχει και σύστημα που αλλάζει τη χαρτογράφηση του μοτέρ για να κινείται σε καθημερινές συνθήκες με λιγότερα άλογα, ενώ το πρόγραμμα των 500 ίππων μπορεί να επιλεγεί σε καταστάσεις ανάγκης όπως μια καταδίωξη, για να μεταφερθεί ένα άτομο που χρήζει βοήθειας κ.λπ.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν το πραγματικά εντυπωσιακό αυτό Octavia κυκλοφορεί στους δρόμους ή βρίσκεται ακόμη στο συνεργείο. Ωστόσο, εφόσον τελικά τεθεί και πάλι στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., είναι σίγουρο ότι πολλοί παραβάτες θα χάσουν τον ύπνο τους…

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...