Τουρκία και Ελλάδα στο Αιγαίο
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο Έλληνες έτοιμος για στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία

Το 2020, αδιαμφισβήτητα, ήταν μία ιδιαίτερη χρονια για την ανθρωπότητα, με πολλές εξελίξεις και στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει δημοσκόπηση της Κάπα Research, ο κορονοϊός, η οικονομία αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ελλήνων πολιτών για τη χρονιά που μας πέρασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2020, ήταν μία χρονιά ανασφάλειας όπως φαίνεται από την έρευνα, καθώς οι πολίτες ανησυχούσαν έντονα για την πανδημία του κορονοϊού, την οικονομική κατάρρευση λόγω lockdown, αλλά και την κρίση στο Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

Ιδιαίτερα για το ζήτημα με την τουρκική προκλητικότητα, ένας στους δύο Έλληνες, υποστηρίζει τη χρήση στρατιωτικών μέσων απέναντι στην Τουρκία, (46%). Το 52% θα προτιμούσε την εξάντληση κάθε διπλωματικού μέσου. Επιπλέον, Το 86% των πολιτών βρίσκει πως η Τουρκία όφειλε να διατηρήσει την Αγία Σοφία ως μουσείο και όχι να μετατραπεί σε τζαμί.

Με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, φαίνεται πως αναζωπυρώθηκε και η αγάπη των Ελλήνων προς τη Γαλλία, με το Παρίσι να ενισχύει την στρατιωτική συμμαχία με την Αθήνα απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας.

Ο στρατός, είχε μεγάλη απήχηση όσον αφορτά την εμπιστοσύνη στους θεσμούς για το έτος 2020, αφού το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ήρθε αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Ακόμη ένα ενδιαφέρον εύρημα είναι πως με την κρίση του κορωνοϊού, οι πολίτες άρχισαν να εμπιστεύονται περισσότερο τον δημόσιο τομέα, σε σχέση με τον ιδιωτικό. (50% το κράτος, 43% τον ιδιωτικό τομέα).

 

Η έρευνα κλείνει με μία ενδιαφέρουσα διαφάνεια, σχετικά με το πώς προέβλεπαν οι Έλληνες πολίτες το 2003 το μακρινό τότε 2020 και τι πραγματικά έχει συμβεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...