Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σάλος: Σύζυγος Yπουργού έκανε το εμβόλιο του κορονοϊού

Τις τελευταίες ώρες έχουν φουντώσει οι αντιδράσεις για την σύζυγο υπουργού της κυβέρνησης, την κα Πόπη Καλαϊτζή, η οποία είναι παντρεμένη με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη. 

Η κα Καλαϊτζή η οποία είναι πλαστικός χειρουργός στο Ασκληπιείο Βούλας, δεν είναι αυτό που πολλοί ονομάζουν γιατρός πρώτης γραμμής. Όμως, έκανε από τους πρώτους το εμβόλιο και η κίνηση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κα Καλαϊτζή έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook στην οποία έγραψε μεταξύ άλλων: 
 
«…αισθάνομαι ανακουφισμένη, τυχερή,αισιόδοξη και περήφανη! Ανακουφισμένη γιατί η έναρξη των εμβολιασμών είναι η αρχή του τέλους για την πανδημία , που έχει αλλάξει τις ζωές μας! Τυχερή γιατί ως γιατρός στο Ασκληπιείο της Βούλας , ένα νοσοκομείο στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον Κορωνοϊό, είμαι από τους πρώτους Έλληνες που εμβολιάζονται! Αισιόδοξη γιατί νιώθω ότι δεν αργεί η ώρα που η ανθρωπότητα θα φωνάξει «φτου Ξελευτερία» από καραντίνες, απομόνωση και έλλειψη αγκαλιάς! Περήφανη γιατί η Επιστήμη ξεπέρασε τον εαυτό της και κατάφερε τόσο σύντομα να έχουμε καλά και αποτελεσματικά εμβόλια! Είναι μια μοναδική επιστημονική επανάσταση!!»  

 

Δείτε την ανάρτηση:  

https://www.facebook.com/popi.kalaitzib/posts/10222908221467380

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=U7PpKmCYEnI

Politico: Στην Ελλάδα προηγούνται οι πολιτικοί  

 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην Ελλάδα, καθώς δεκάδες ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλαβαν πρώτοι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, πριν από τους περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.
  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό αναφέρει το Politico, τονίζοντας ότι στο κυβερνητικό σχέδιο εμβολιασμού, το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ότι προτεραιότητα στον εμβολιασμό είναι «το προσωπικό που είναι κρίσιμο για τις κυβερνητικές λειτουργίες», μαζί με γιατρούς, νοσοκόμες και εκείνους που ζουν σε γηροκομεία.
 

Η κυβέρνηση δημοσίευσε έναν αρχικό κατάλογο 45 αξιωματούχων που θα συμπεριληφθούν σε αυτήν την ομάδα, όπως υπουργοί, γενικοί γραμματείς, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας και ηγέτες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. 

 

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι 

 

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι μεταξύ των 471 ατόμων που έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech από την Κυριακή όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, πολλοί από τους οποίους είναι σχετικά νέοι, στα 50 τους. 


Την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι ο κατάλογος προτεραιότητας θα περιλαμβάνει τελικά 126 κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι θα ενταχθούν το πλάνο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. 


«Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, θα λάβουμε 429.000 δόσεις και περίπου 215.000 από τους συμπολίτες μας θα εμβολιαστούν», δήλωσε ο Πέτσας. 


«Μεταξύ αυτών είναι 126 άτομα στην πρώτη γραμμή, απολύτως ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της κυβέρνησης».

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...