Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Lockdown έως τον Φεβρουάριο;

Διαφορετικά ήταν τα φετινά Χριστούγεννα εξαιτίας της διασποράς του κορoνοϊού στη χώρα μας και των μέτρων περιορισμού για να σταματήσει η διασπορά του και να «ανασάνει» το εθνικό σύστημα υγείας. Παρόμοια κατάσταση αναμένεται να βιώσουμε και την Πρωτοχρονιά όπου τα μέτρα του lockdown θα βρίσκονται σε ισχύ. 


Τα μέτρα για την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς   

 

Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα του lockdown, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα, με εξαίρεση τους λόγους υγείας, εργασίας και κίνησης με κατοικίδιο, σε μικρή απόσταση από τον τόπο κατοικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οπως συνέβη και στα Χριστούγεννα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θα επιτραπεί να βγουν τα παιδιά για κάλαντα, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι συστάσεις για το ρεβεγιόν. Συγκεκριμένα, στα οικογενειακά τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες, όμως οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι στις εορταστικές συναθροίσεις στα σπίτια.

Οσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ρεβεγιόν φιλικής οικογένειας, πρέπει να στείλουν SMS τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή, που δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 10:00 το βράδυ. 

 

Μετακινήσεις εκτός νομού  

 

Για τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η μετάβαση σε άλλο νομό και πως τα αστυνομικά μπλόκα θα είναι πυκνά στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο καθώς και στις εισόδους και εξόδους των πόλεων.  


 
Lockdown έως τον Φεβρουάριο; 

 

Με δεδομένο, όμως, ότι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού δεν αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από το Φεβρουάριο και τις δύο δόσεις που απαιτούνται, γίνεται απολύτως κατανοητό ότι τα μέτρα και οι περιορισμοί που ισχύουν θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν για καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό αυτό το πρίσμα, ακόμη είναι νωρίς για να δοθούν καθαρές απαντήσεις για το αν και πώς το lockdown θα συνεχιστεί μετά τις 7 Ιανουαρίου, αλλά και τι θα γίνει με τα σχολεία – για τα οποία πάντως πρόθεση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε επισήμως τα προηγούμενα 24ωρα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, είναι να λειτουργήσουν κανονικά από τις 8 Ιανουαρίου. Αρκεί, βεβαίως, να δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί για κάτι τέτοιο.


Θετικό στοιχείο αποτελεί η αποτύπωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, καθώς είναι πλέον εμφανής η πτωτική τάση – έστω κι αν αυτή ήρθε αργότερα από το αναμενόμενο. «Αγκάθι», όμως, παραμένει ο υψηλός αριθμός των διασωληνωμένων, ο οποίος συνεχίζει ν’ ασκεί πίεση στο σύστημα υγείας και να συντηρεί το φόβο για ένα πιθανό τρίτο κύμα. Διότι ναι μεν κι αυτός ο αριθμός βαίνει μειούμενος, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ πιο πάνω από το όριο που είχαν θέσει οι ειδικοί για τις ημέρες των Χριστουγέννων: αντί 300, οι διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, παραμένουν 469.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...